Concept Tropic foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Concept Tropic este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Shungit - Shungite

element bijuterii

Caracteristici ezoterice

Chakra - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Numar personal - 8
Zodie Europeana - Rac, Scorpion, Capricorn
Zodie Arboricol - Castan, Pin, Maslin
Anotimp - Toamna, Iarna
Remedii - protectie, deochi, relaxare, meditatie, creativitate, relaxare, atentie, calatorie-spirituala, mistici, calatorie-astrala
Luna Sarcina - 4
Corp - Astral
Tip calatorie - Pe uscat

Caracteristicile Principale ale Shungitului - Shungite

 • Formula chimică: Predominant carbon
 • Nume chimic: Carbon alocrom
 • Fractură: Neregulată, sfărâmicios
 • Clasificarea în mineralogie: Mineraloid
 • Sistem de cristalizare: Amorf
 • Duritate (Scara Mohs): 3,5-4
 • Gravitație specifică: 1,9-2,1
 • Culoare: Negru închis
 • Transparență: Opac
 • Locuri de extracție în lume: Rusia, zona Karelia

Care este semnificația și legenda antică a Shungitului?

Shungitul, cunoscut și sub numele de Shungite, este un mineral unic pentru că conține fulereni, o formă rară de carbon. Este o piatră cu o istorie profundă și mistică, folosită adesea pentru proprietățile sale de purificare și protecție. Piatra este legată de regiunea Karelia din Rusia și este estimată a fi veche de aproximativ 2 miliarde de ani.

În antichitate, Shungitul era considerat o piatră vindecătoare puternică, utilizată pentru a purifica apa și a proteja corpul de energiile negative. Legenda spune că țarul Petru cel Mare al Rusiei a descoperit proprietățile curative ale shungitului și a folosit apa purificată pentru a trata soldații săi bolnavi. Se credea că apa îmbogățită cu shungit avea capacitatea de a calma durerile și de a întineri organismul, o adevărată fântână a tinereții.

Shungitul este adesea asociat cu echilibrul și detensionarea, fiind considerat o "piatră inteligentă" care se adaptează necesităților energetice ale individului. Este de asemenea asociat cu chakra rădăcină și este folosit în meditație pentru conectarea cu pământul, stabilizarea și ancorarea energiei.

De-a lungul timpului, această piatră neagră misterioasă a atras atenția celor care caută protecție împotriva poluării electromagnetice și a altor forme de stres energetic. Pentru mulți, shungitul este un scut împotriva toxicității moderne, oferind un sanctuar pentru refacerea echilibrului spiritual în tumultul vieții cotidiene.

Legendele antice ale shungitului continuă să încânte și să inspire căutătorii de adevăr și călătorii spirituali care recunosc în această piatră capacitatea de a oferi claritate, forță și purificare.

Proprietățile spirituale și metafizice ale Shungitului

Shungitul, cunoscut și sub denumirea de Shungite, este o piatră cu o vechime de peste 2 miliarde de ani și se găsește în principal în zona Karelia din Rusia. Este unic prin conținutul său bogat în carbonul organic fulleren, considerat responsabil pentru numeroasele sale proprietăți curative și protectoare.

Din perspectiva spirituală, se crede că Shungitul este un puternic protector împotriva energiilor negative, fiind adesea utilizat pentru a purifica și detoxifica corpul și spațiul personal. Este considerat un scut împotriva influențelor electromagnetice nocive, precum cele emise de telefoanele mobile și alte dispozitive electronice, și este adesea plasat în jurul spațiilor de locuit pentru a absorbii și neutraliza aceste radiații.

În meditație, Shungitul este valoros pentru ancorarea în momentul prezent și pentru alinierea chakrelor, fiind asociat în special cu chakra rădăcină, la baza coloanei vertebrale. Acesta promovează sentimente de securitate și stabilitate, întărindu-ne în fața incertitudinilor vieții cotidiene.

Pe lângă apărarea împotriva toxicității fizice și energetice, se spune că Shungitul îmbunătățește vindecarea emoțională, facilitând eliberarea de stări mentale și emoționale negative. Purificarea energetică adusă de Shungit ajută la clarificarea intențiilor și la accentuarea clarviziunii, ceea ce poate deschide calea către creștere spirituală și iluminare personală.

În concluzie, Shungitul este o piatră a reînnoirii și a transformării spirituale, oferind sprijin în timpul schimbărilor de viață și promovând conexiunea cu sinele interior și cu universul. Indiferent dacă este purtat ca bijuterie, plasat în mediul înconjurător sau utilizat în rituale și sesiuni de meditație, Shungitul este un aliat prețios pe calea căutării echilibrului și al armoniei interioare.

Proprietățile fizice și de vindecare ale Shungitului

Shungitul, cunoscut și sub numele de Shungite, este un mineral unic, care a captat atenția multor practicieni spirituali și entuziaști ai cristaloterapiei datorită bogăției sale în fullerene – o formă rară de carbon. Această piatră prețioasă, care își trage numele de la locul de origine, satul Shunga din Rusia, prezintă proprietăți remarcabile atât în plan fizic, cât și în cel al vindecării energetice.

Din punct de vedere fizic, shungitul este apreciat pentru capacitatea sa de a purifica apa, fiind folosit în filtrarea și revitalizarea apei potabile. Materialul carbonic din compoziția sa este cunoscut pentru adsorbția eficientă a toxinelor, metalelor grele și a altor impurități din apă. De asemenea, shungitul este investigat în domeniile științifice pentru potențialul său de a proteja organismul împotriva radiațiilor electromagnetice (EMF), o preocupare tot mai mare în lumea modernă, unde suntem permanent înconjurați de dispozitive electronice.

În ceea ce privește proprietățile de vindecare, shungitul este perceput ca un puternic purificator și transformator energetic, favorizând eliminarea negativității și a energiilor dăunătoare. Se crede că această piatră îmbunătățește vitalitatea generală și susține recuperarea energetică, fiind deosebit de valoroasă pentru cei care caută echilibrare și protecție energetică. În cristaloterapie, shungitul este adesea utilizat pentru a alinia chakrele și pentru a intensifica fluxul energetic curat în organism, contribuind la o stare de bine fizic și emoțional.

Utilizatori spirituali ai shungitului îi atribuie adesea capacitatea de a favoriza vindecarea și de a susține dezvoltarea personală, încurajând eliberarea de tipare și comportamente care nu mai servesc binele suprem. Meditația cu shungit este sugerată pentru a ajuta la atingerea unor stări mai profunde de conștientizare și intuiție, facilitând o legătură mai puternică cu sinele superior și cu universul. Cu proprietățile sale unice, shungitul rămâne o piatră misterioasă și fascinantă, cu un potențial de vindecare ce continuă să inspire și să fie explorat.

Proprietățile de vindecare emoțională ale Shungitului

Shungitul, o piatră misterioasă cu o istorie care datează de peste două miliarde de ani, este recunoscut pentru proprietățile sale unice de vindecare emoțională. Cu aspectul său mat, negru, acest minunat mineral este deseori asociat cu purificarea și protecția, oferind beneficii semnificative celor care îl poartă sau îl folosesc în spațiul personal.

Shungitul este considerat a avea un puternic efect de ancorare, ajutând la alinierea emoțională și la echilibru. Este adesea folosit pentru a combate stresul și anxietatea, absorbând energia negativă și transformând-o în pozitivă. Prin natura sa protectoare, shungitul poate forma un scut împotriva influențelor dăunătoare emoționale, întărirea rezistenței psihologice la negativitate și la factorii de stres din mediu.

Purtarea shungitului sau plasarea sa în spații în care se petrece mult timp poate contribui la aducerea unui sentiment de calm și stabilitate, facilitând în același timp o mai bună gestionare a emoțiilor volatile. Ajută la clarificarea gândurilor și emoțiilor, permițând celor care îl folosesc să abordeze problemele emoționale într-o manieră mai lucidă și concentrată.

În practicile spirituale, shungitul este folosit pentru meditație și alte exerciții de conștientizare de sine, contribuind la adâncirea conexiunii cu interiorul și dezvoltarea intuiției. Acesta susține procesul de transformare interioară, ajutând la depășirea vechilor modele emoționale și promovând o stare de pace și acceptare.

Un aliat de încredere în căutările de echilibru emoțional, shungitul oferă suport pentru a face față în momente de confuzie și schimbare, încurajând reziliența emoțională și facilitând o mai mare înțelegere de sine. Prin aceste proprietăți, shungitul nu numai că ajută la vindecarea emoțională, ci și la creșterea personală și la îmbunătățirea calității vieții interioare.

Amulete și talismane

De-a lungul istoriei, oamenii au căutat să-și protejeze și să-și îmbunătățească viața folosind diferite obiecte cu semnificație specială. Aceste obiecte, cunoscute sub numele de amulete și talismane, sunt adesea realizate din pietre prețioase și semiprețioase pentru proprietățile lor unice și energia pe care o emana.

Amuletele și talismanele din Shungit

Shungitul este o piatră cu o vechime de aproximativ 2 miliarde de ani, cu origini misterioase și proprietăți remarcabile. Este cunoscut pentru capacitatea sa unică de a purifica apa, proteja de radiațiile electromagnetice și promova vindecarea. Este compus în mare parte din carbon organic, iar unele variante de shungit conțin fullereni, o formă rară de carbon molecular, care este cercetat pentru potențiale beneficii terapeutice.

Datorită acestor caracteristici, shungitul este adesea folosit ca amuletă sau talisman pentru detoxifierea energetică și protecția spirituală. Se crede că poartă vibrații înalte care pot neutraliza influențele negative și promovează echilibrul între mente, corp și spirit. În practicile spirituale, shungitul este frecvent utilizat pentru a echilibra câmpurile energetice, favorizând claritatea mentală și reducerea stresului.

Shungitul este adesea pus în locuri de locuit sau de muncă pentru a crea un scut protector împotriva frecvențelor electromagneticilor iregulate și a energiilor negative. De asemenea, se crede că poartă cu sine forța vieții Pământului, fiind un instrument puternic în meditație, favorizând ancorarea și conectarea la energia terestră pentru o stare de liniște profundă.

În ritualuri, amuletele și talismanele din shungit sunt folosite pentru a purifica și energiza alte cristale, pentru a întări intențiile și pentru a îmbunătăți practicile de vindecare. Deși știința modernă continuă să exploreze toate potențialele proprietăți ale shungitului, multitudinea de povestiri personale și tradiția spirituală plasează acest material întunecat și misterios în inima multor căutări ale echilibrului și protecției în lumea contemporană.

Vindecarea chakrelor și echilibrarea energiei cu Shungit

Shungitul este o piatră misterioasă, adesea asociată cu purificarea și protecția energetică. În practicile spirituale, este apreciat pentru capacitatea sa de a vindeca și echilibra energia corpului uman, fiind considerat un agent puternic în procesul de curățare a chakrelor.

Shungitul este reputat pentru relația sa strânsă cu chakra rădăcină – centrul energetic situat la baza coloanei vertebrale, responsabil pentru sentimentul de siguranță și supraviețuire. Este cunoscut pentru capacitatea de a contribui la ancorarea energetică a persoanei, stabilizând chakra rădăcină și oferind o bază solidă pentru celelalte chakre.

Odată cu echilibrarea chakrei rădăcină, shungitul poate sprijini de asemenea detoxifierea corpurilor subtile, absorbind energiile negative și promovând un flux energetic clar și neîntrerupt. Acest lucru este esențial pentru funcționarea optimă a întregului sistem de chakre, facilitând circulația energiei vitale (prana sau chi) prin meridianele energetice (nadi).

Acest mineral vechi este adesea folosit în meditații și terapii alternative, plasându-se în apropierea chakrelor pentru a le armoniza. De asemenea, datorită proprietăților sale unice, shungitul este utilizat pentru a proteja împotriva radiațiilor electromagnetice, recomandându-se plasarea sa în spații de lucru sau în apropierea dispozitivelor electronice.

Integrând shungitul în rutina de vindecare spirituală, practicanții pot observa o îmbunătățire a stării de bine fizice și emoționale, o sporire a clarității mentale și o intensificare a conștienței spirituale. Prin echilibrarea chakrelor și purificarea energetică, shungitul oferă o cale către o viață echilibrată și armonioasă.

Asociere cu Feng Shui

Feng Shui-ul este o artă și știință chineză antică care se concentrează pe îmbunătățirea energiilor dintr-un spațiu, pentru a promova sănătatea și bunăstarea. Piatra Shungit, cunoscută și sub numele de Shungite, a început să fie apreciată în practicile Feng Shui datorită proprietăților sale unice de purificare și protecție.

Shungitul este adesea asociat cu elementul Apă în Feng Shui, care simbolizează curgerea armonioasă și adaptabilitatea. Este reputat pentru capacitatea sa de a absorbi și a neutraliza energia negativă, de a purifica mediile înconjurătoare și de a aduce claritate în spațiul personal sau profesional. Deoarece funcționează ca un scut energetic, Shungitul este recomandat pentru plasare în spațiile unde se simte nevoia de protecție împotriva poluării electromagnetice generate de dispozitivele electronice, precum și în zonele în care se dorește calmarea discordiei sau stressului.

În Feng Shui, se sugerează plasarea Shungitului în zona de nord a casei sau a biroului pentru a sprijini cariera și calea vieții personale. Datorită capacității sale de a filtra informațiile și energiile, este de asemenea util în zona de studiu sau de lucrul cu computerul. Shungitul poate fi plasat în apropierea locului unde se doarme sau se meditează, contribuind astfel la o stare de liniște și protejând împotriva coșmarurilor sau a gândurilor neliniștitoare.

Utilizând carele Shungit conform principiilor Feng Shui, se poate crea un mediu încărcat pozitiv, promovând sănătatea şi prosperitatea în toate aspectele vieții.

Asociere cu cele 5 elemente

În cadrul tradițiilor ezoterice și spirituale, există o credință profundă cu privire la cele cinci elemente fundamentale: Lemn, Foc, Pământ, Metal și Apă, fiecare având propriile sale atribuții simbolice și energetice. Aceste elemente sunt adesea folosite pentru a descrie diferite tipuri de energii prezente în univers, dar și pentru a echilibra aspectele fizice și spirituale ale ființelor umane.

Când vine vorba de piatra de Shungit, asocierea ei cu cele cinci elemente este oarecum unică. Shungitul este deseori corelat cu elementul Apă datorită capacității sale recunoscute de purificare. Se crede că purifică nu doar apa, ci și energiile subtile din jurul său, aducând curățenie și claritate. Cu toate acestea, datorită conținutului său bogat în carbon și structurii unice, care include formații de fullerene, Shungitul este de asemenea asociat cu elementul Pământ.

Prin elementul Pământ, Shungitul oferă o ancorare puternică și sprijin în timpul schimbărilor personale și spirituale. Acesta ajută la stabilizarea energiei și la menținerea unui sentiment de echilibru în viața de zi cu zi. Pe lângă acestea, capacitatea sa de a proteja împotriva poluării electromagnetice adaugă o asociere cu elementul Metal, sugerează ideea de scut și rezistență.

Deși mai puțin frecvent, asocierea cu elementul Foc se poate face prin potențialul Shungitului de a stimula vitalitatea și pasiunea, energizând și revitalizând spiritul. La fel de rar, poate fi asociat cu elementul Lemn prin capacitatea sa de a sprijini creșterea și dezvoltarea, așa cum lemnul sprijină noi începuturi și expansiunea vieții.

Astfel, Shungitul este văzut ca o piatră multivalentă în cadrul celor cinci elemente, având capacitatea de a purifica, proteja, stabiliza și energiza. Această versatilitate face ca Shungitul să fie o piatră extrem de apreciată în practicile spirituale pentru promovarea unei sănătăți integrale și echilibrate.

Asociere cu Planete

Shungitul, o piatră cu o istorie îndelungată și misterioasă, este cunoscut pentru multiplele sale calități protectoare și restaurative. Deși nu există o asociere tradițională directă între shungit și anumite planete în astrologie vestică, era considerată în diverse culturi și de către practicanții spirituali moderni a avea o legătură strânsă cu Saturn. Saturn este planeta disciplinei, a limitelor și a lecțiilor de viață. Se crede că shungitul poate fi folosit pentru a aduce echilibru și protecție, așa cum Saturn stabilește structuri și reguli pentru o funcționare armonioasă a vieții.

În plus, shungitul este adesea asociat cu chakra rădăcină datorită capacității sale de a ajuta la ancorarea și centrarea energetică. Prin această asociere, poate servi drept un canal pentru stabilirea unei conexiuni solide cu energia Pământului, promovând astfel un sentiment de stabilitate și securitate în plan fizic și spiritual.

Eficiența shungitului în combaterea influențelor electromagneticelor și rolul său de a purifica apa sugerează o aliniere cu forțele curățătoare și transformătoare ale Universului. Așadar, chiar dacă shungitul nu este asociat direct cu o anumită planetă, proprietățile sale sunt profund interconectate cu teme fundamentale prezente în astrologie, contribuind la binele general al celui care îl poartă sau îl folosește în spațiul său.

Cele mai bune combinații cu Shungit

Shungitul, considerat o piatră cu puternice proprietăți de purificare și protecție, este adesea combinat cu alte cristale pentru a intensifica și a completa efectele sale benefice. Utilizarea shungitului în combinație cu alte pietre poate crea un ansamblu armonios de energii, având impact asupra bunăstării fizice, emoționale și spirituale.

Un partener eficient pentru shungit este ametistul. Ametistul, cunoscut pentru proprietățile sale de calmare și pentru a încurajează claritatea mentală, poate lucra în armonie cu shungitul pentru a purifica mintea și a reduce stresul. Alături de shungit, acesta creează un spațiu de meditație liniștitor și protejat, facilitând o conexiune mai profundă cu sinele și divinul.

De asemenea, cuarțul clar este o alegere potrivită când este folosit împreună cu shungitul. Acesta este cunoscut că amplifică energia altor pietre și ajută la claritatea intențiilor. Combinându-l cu shungitul, se sprijină detoxificarea energetică, în timp ce cuarțul clar poate ajuta la amplificarea efectelor purificatoare și la centrarea energiei pozitive.

Lapis Lazuli este o altă piatră care se îmbină bine cu shungitul. Echilibrând al treilea ochi și gâtul chakra, Lapis Lazuli susține exprimarea adevărurilor personale și sporește percepția intuitivă. Când este combinat cu shungitul, ajută la protejarea împotriva poluării electromagnetice și facilitează o mai bună comunicare, echilibrându-se reciproc în mod benefic.

Utilizarea acestor combinații de pietre poate fi personalizată în funcție de nevoile individuale și scopurile spirituale, creând astfel o sinergie puternic între pietre și cel care le poartă sau le folosește în spațiul său personal.

La loc de munca

Shungitul, cunoscut și sub numele de Shungite, este o piatră cu o vechime de peste 2 miliarde de ani, originară din Rusia. Este recunoscută pentru capacitatea sa de a purifica și de a filtra impuritățile din aer și apă, dar și pentru calitățile sale de protecție energetică și spirituală. În spațiul de lucru, Shungitul poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării angajaților, contribuind la un mediu mai armonios și productiv.

Unul dintre aspectele cele mai valoroase ale Shungitului este abilitatea sa de a neutraliza efectele negative ale radiațiilor electromagnetice generate de dispozitive electronice, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele și computerele. Prin plasarea unui Shungit în apropierea acestor aparate, se poate reduce impactul lor asupra energiei și stării de spirit a persoanelor din încăpere.

Pe lângă protecția electromagnetică, Shungitul este de asemenea asociat cu echilibrarea și curățarea chakrelor, în special a chakrei rădăcină, ceea ce încurajează ancorarea și stabilizarea energiei în corp. Aceasta poate conduce la o creștere a rezistenței la stres și o îmbunătățire a capacității de a face față presiunilor și termenelor limită din mediul profesional.

Prezența Shungitului într-un birou influențează de asemenea coeziunea echipei și întărește relațiile de muncă, generând o atmosferă de cooperare și suport reciproc. Este potrivit pentru încurajarea unei mentalități pragmatice și orientate spre soluții, făcându-l un aliat de nădejde pentru înfruntarea provocărilor cotidiene din lumea afacerilor.

În concluzie, Shungitul oferă beneficii multiple pentru spațiul profesional, de la protecție electromagnetică și purificarea mediului, la promovarea sănătății emoționale și îmbunătățirea relațiilor interpersonale. Integrând acest cristal în configurația biroului, se poate crea o fundație solidă pentru succes și o evoluție pozitivă în carieră.

Afirmație

O afirmație asociată cu shungitul este: "Sunt protejat(ă) și detensionat(ă), energia mea este curată și aliniată la frecvențele naturii." Shungitul, cunoscut pentru proprietățile sale purificatoare și protectoare, este adesea folosit pentru a neutraliza influențele negative și pentru a promova detoxifierea energetică. Se crede că această piatră antică, formată acum aproximativ 2 miliarde de ani, conține fulereni – forme speciale de carbon care contribuie la filtrația și purificarea apei. De asemenea, shungitul este utilizat pentru a proteja împotriva radiațiilor electromagnetice, frecvent întâlnite în viața modernă datorită abundenței de dispozitive electronice. Această afirmație poate fi folosită în timpul meditației sau purtării pietrei pentru a spori conștientizarea propriilor energii și pentru a oferi un scut împotriva perturbațiilor exterioare.

Tipuri de Shungit

Tipuri de Shungit (Shungite)

Shungitul este o piatră unică considerată a fi un mineral antic și un cadou natural cu proprietăți purificatoare și protectoare remarcabile. Există variante diferite ale acestui minunat cristal, fiecare cu caracteristicile sale specifice care îi sporesc capacitatea de a aduce echilibru, protecție și vindecare.

 • Shungit Clasic (Type II): Acesta este cel mai comun tip de Shungit și este utilizat în diverse scopuri terapeutice. Cunoscut pentru conținutul său semnificativ de carbon, ajută la neutralizarea influențelor tehnologice și la armonizarea energiilor corpului. De asemenea, este folosit pentru purificarea apei.
 • Shungit Nobil sau Elite (Type I): Varianta de cea mai înaltă calitate, conținând până la 98% carbon. Are o strălucire metalică și este extrem de eficient în absorbția și neutralizarea energiilor negative. Este recunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la detoxifiere și revitalizare.
 • Shungit Piatră Siropoasă (Type III): Aceasta formă de Shungit conține mai puțin carbon și apare mai frecvent în formă de piatră gri-negricioasă cu modelări interesante. Păstrează proprietățile purificatoare și de protecție dar la un nivel mai scăzut în comparație cu celelalte tipuri.
 • Shungit Pulbere: Shungitul în formă de pulbere este folosit atât în produse de îngrijire personală, cum ar fi săpunuri și creme, cât și pentru fabricarea pastelor conductive sau a materialelor compozite. Spiritual, se consideră că ajută la ancorarea energiilor pozitive.
 • Shungit Biconvex: Bomboanele sau discurile biconvexe din Shungit sunt adesea folosite în tehnici de vindecare, masaj sau meditație. Aceste piese netezite facilitează transmiterea energiilor benefice și a intențiilor de vindecare.

În fiecare dintre aceste forme, Shungitul servește ca un puternic aliat pentru cei ce caută alinare și regăsire a echilibrului în lumea de astăzi, plină de stres și poluare electromagnetică.

Cum să-l programez?

Programarea unui cristal de Shungit implică câteva pași simpli, dar esențiali, care vă permit să încorporați intențiile în piatra dumneavoastră spirituală. Shungitul, cunoscut pentru proprietățile sale de purificare și de protecție împotriva radiațiilor electromagnetice, poate deveni un instrument și mai puternic atunci când este programat corespunzător. Iată cum puteți programa Shungitul pentru a vă îmbunătăți bunăstarea spirituală și fizică:

 • Purificarea: Înainte de programare, este esențial să curățați Shungitul de orice energie negativă acumulată. Acest lucru se poate realiza prin submergerea pietrei în apă sărată pentru câteva ore sau prin plasarea acesteia pe un amestec de sare de mare și apă pentru o purificare profundă.
 • Calibrarea intenției: După ce piatra a fost purificată, găsiți un loc liniștit unde să vă puteți concentra fără întreruperi. Țineți Shungitul în mâna dumneavoastră dominantă și închideți ochii, focalizându-vă asupra intenției pe care doriți să o impregnați în cristal. Intenția poate varia de la dorința de a spori capacitatea de concentrație până la protecția împotriva influențelor negative exterioare.
 • Vizualizarea și afirmarea: Vizualizați cum energia intenției dumneavoastră se transmite în Shungit sub forma unei luimi sau a unei energii curgătoare. De asemenea, puteți recita o afirmare care să consolideze intenția, de exemplu: "Cu acest Shungit, mă protejez de energiile negative și îmi îmbunătățesc sănătatea fizică și spirituală."
 • Finalizarea ritualului: După ce ați vizualizat și afirmat intenția, rămâneți câteva momente în această stare de conectare cu Shungitul. Când simțiți că procesul este complet, mulțumiți pietrei pentru ajutorul ei și acțiunea ei viitoare în viața dumneavoastră.

Prin urmarea acestor pași, Shungitul va deveni un instrument personalizat, vibrația sa aliniindu-se cu intențiile prezente în viața și în practica dumneavoastră spirituală.

Întrebări frecvente (FAQ) despre mineralul Shungit - Shungite

Ce este Shungitul și de ce este considerat special?

Shungitul este un mineraloid rar care conține un procent ridicat de carbon şi se remarcă prin prezența fulerenilor, o formă a carbonului. Este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, purificatoare și protectoare, oferind un scut împotriva influențelor negative sau a radiațiilor electromagnetice.

Unde se găsește Shungitul?

Principala și cea mai cunoscută sursă de Shungit este zona Karelia din Rusia, mai ales în jurul lacului Onega. Este singurul loc de pe Pământ unde se pot găsi depozite semnificative ale acestui mineral unic.

Cum poate fi folosit Shungitul în practicile spirituale?

Shungitul este adesea folosit în meditație pentru a ajuta la ancorarea energiilor, protecția psihică și curățire energetică. De asemenea, el poate fi plasat în spații pentru a neutraliza energiile negative și pentru a îmbunătăți bunăstarea generală. Practicanții de vindecare energetică folosesc adesea Shungitul pentru echilibrarea chakrelor sau a câmpurilor aurice.

Cum se curăță și se energizează Shungitul?

Pentru a curăța Shungitul, este recomandat să-l spălați sub apă curgătoare și apoi să-l uscați bine, deoarece prezența unei cantități mari de carbon îl face sensibil la umiditate. Pentru energizare, puteți pune Shungitul la lumina naturală a soarelui sau a lunii, dar pentru perioade scurte de timp deoarece lumina excesivă poate determina o ușoară deteriorare a suprafeței minerale.

Beneficii pentru Cumparatori:

 • Purificarea Apei: Shungitul este apreciat pentru capacitatea sa de a purifica apa. Structura sa bogata in carbon permite eliminarea eficienta a impuritatilor, inclusiv metale grele si bacterii, printr-un proces de adsorbtie. Acesta leaga impuritatile de suprafata sa. Proprietatile sale antioxidante contribuie si ele la neutralizarea substantelor organice daunatoare, asigurand astfel o apa mai curata si sanatoasa pentru consum.
 • Proprietati Antioxidante: Valoarea antioxidanta a shungitului il face un element de interes in domeniul wellness. Radicalii liberi, care pot provoca stres oxidativ si contribuie la imbatranirea celulara si diverse boli, pot fi neutralizati prin prezenta shungitului. Acesta poate ajuta la protectia celulelor si la mentinerea sanatatii generale, desi mecanismele exacte sunt inca in studiu.
 • Protectie impotriva Radiatiilor Electromagnetice: Intr-o lume plina de dispozitive electronice, protectia impotriva radiatiilor electromagnetice este o preocupare in crestere. Se crede ca structura unica de carbon a shungitului poate absorbi sau atenua unele dintre aceste radiatii, oferind astfel un grad de protectie impotriva efectelor lor.
 • Alinarea Stresului: Shungitul este folosit in practicile de wellness pentru proprietatile sale calmante si echilibrante. Se considera ca ajuta la reducerea stresului si anxietatii, promovand o stare de liniste si relaxare. Desi beneficiile sunt subiective, multe persoane il gasesc util in gestionarea stresului cotidian.

Există diferite tipuri de Shungit?

Da, Shungitul se împarte în mai multe categorii, în funcție de conținutul de carbon. Shungitul de tip I, cunoscut și sub numele de Shungit nobil sau de elită, are cel mai mare conținut de carbon, de până la 98%, și este cel mai valoros pentru utilizările spirituale și terapeutice. Shungitul de tip II și III are un conținut de carbon mai scăzut și este adesea folosit în filtrare sau pentru alte scopuri practice.

Cum pot să verific autenticitatea Shungitului?

Shungitul autentic poate fi identificat prin câteva caracteristici distinctive: el este de obicei foarte ușor pentru dimensiunea sa, are o consistență mată și o suprafață neagră intensă. De asemenea, dacă este ținut în mână, Shungitul autentic ar trebui să lase o urmă gri pe degete din cauza conținutului ridicat de carbon. Testarea cu un multimetru poate arăta conductivitatea sa electrică, ceea ce este o caracteristică a Shungitului nobil.

Produse pentru Shungit - Shungite

Compara Pendul Shungit Merkaba cu Bila Cuart Alb - 34-35 x 15-16 mm - 1 Buc Pendul Shungit Merkaba cu Bila Cuart Alb - 34-35 x 15-16 mm - 1 Buc

Pendul shungit merkaba cu bila cuart alb - 34-35 x 15-16 mm - 1 buc

55,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Oua din Shungit cu Suport - Protectie EMF 63-65 x 42-45 cm - 1 Buc Oua din Shungit cu Suport - Protectie EMF 63-65 x 42-45 cm - 1 Buc

Oua din shungit cu suport - protectie emf 63-65 x 42-45 cm - 1 buc

170,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Obelisc din Shungit 1 Varf - Protectie EMF 62x17x17 mm - 1 Buc Obelisc din Shungit 1 Varf - Protectie EMF 62x17x17 mm - 1 Buc

Obelisc din shungit 1 varf - protectie emf 62x17x17 mm - 1 buc

130,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Obelisc din Shungit 1 Varf - Protectie EMF 80x17x17 mm - 1 Buc Obelisc din Shungit 1 Varf - Protectie EMF 80x17x17 mm - 1 Buc

Obelisc din shungit 1 varf - protectie emf 80x17x17 mm - 1 buc

150,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Bratara Shungit Diametru 52 mm - Margele Rotunde 8x8 mm - 1 Buc Bratara Shungit Diametru 52 mm - Margele Rotunde 8x8 mm - 1 Buc

Bratara shungit diametru 52 mm - margele rotunde 8x8 mm - 1 buc

130,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Bratara Shungit Diametru 52 mm - Margele Rotunde 9,5-9,9 mm - 1 Buc Bratara Shungit Diametru 52 mm - Margele Rotunde 9,5-9,9 mm - 1 Buc

Bratara shungit diametru 52 mm - margele rotunde 9,5-9,9 mm - 1 buc

145,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Cub din Shungit Mat - Protectie EMF 2x2 cm - 1 Buc Cub din Shungit Mat - Protectie EMF 2x2 cm - 1 Buc

Cub din shungit mat - protectie emf 2x2 cm - 1 buc

15,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Merkaba din Shungit - Protectie EMF 5x5x5 cm - 1 Buc Merkaba din Shungit - Protectie EMF 5x5x5 cm - 1 Buc

Merkaba din shungit - protectie emf 5x5x5 cm - 1 buc

280,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Suport din Shungit Hexagon - Protectie EMF 17x17x2 cm - 1 Buc Suport din Shungit Hexagon - Protectie EMF 17x17x2 cm - 1 Buc

Suport din shungit hexagon - protectie emf 17x17x2 cm - 1 buc

300,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Caramida din Shungit Mat - Protectie EMF 20x10x5 cm - 1 Buc Caramida din Shungit Mat - Protectie EMF 20x10x5 cm - 1 Buc

Caramida din shungit mat - protectie emf 20x10x5 cm - 1 buc

280,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Suport din Shungit - Protectie EMF 20x10x2 cm - 1 Buc Suport din Shungit - Protectie EMF 20x10x2 cm - 1 Buc

Suport din shungit - protectie emf 20x10x2 cm - 1 buc

220,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 36-54 x 26-39 mm - ( XL ) - 1 Buc Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 36-54 x 26-39 mm - ( XL ) - 1 Buc

Shungit rulat natural - protectie emf - 36-54 x 26-39 mm - ( xl ) - 1 buc

28,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 32-42 x 23-36 mm - ( XL ) - 1 Buc Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 32-42 x 23-36 mm - ( XL ) - 1 Buc

Shungit rulat natural - protectie emf - 32-42 x 23-36 mm - ( xl ) - 1 buc

18,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 30-45 x 21-28 mm - ( XL ) - 1 Buc Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 30-45 x 21-28 mm - ( XL ) - 1 Buc

Shungit rulat natural - protectie emf - 30-45 x 21-28 mm - ( xl ) - 1 buc

12,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 23-33 x 18-23 mm - ( M ) - 1 Buc Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 23-33 x 18-23 mm - ( M ) - 1 Buc

Shungit rulat natural - protectie emf - 23-33 x 18-23 mm - ( m ) - 1 buc

10,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 22-35 x 14-20 mm - ( M ) - 1 Buc Shungit Rulat Natural - Protectie EMF - 22-35 x 14-20 mm - ( M ) - 1 Buc

Shungit rulat natural - protectie emf - 22-35 x 14-20 mm - ( m ) - 1 buc

8,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Suport din Shungit Patrat - Protectie EMF 10x10x1 cm - 1 Buc Suport din Shungit Patrat - Protectie EMF 10x10x1 cm - 1 Buc

Suport din shungit patrat - protectie emf 10x10x1 cm - 1 buc

69,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite

Articole BLOG

Betisoare Energetice

Betisoare Energetice

In cautarea echilibrului dintre corp, minte si spirit, meditatia imbinata cu aroma betisoarelor parfumate ofera o cale spre liniste interioara in tumultul vietii moderne. Aceste betisoare, incarcate cu esenta naturii, creeaza o atmosfera propice meditatiei, facand legatura intre lumea fizica si cea spirituala, intre constient si subconstient. Folosirea lor inainte sau in timpul meditatiei poate amplifica experienta, concentrand mintea pe miros si facilitand atingerea unui spatiu mental calm. Exista o varietate larga de arome, fiecare cu beneficiile sale, oferind posibilitatea personalizarii experientei de meditatie in functie de nevoile si dorintele spirituale ale fiecaruia. Descoperirea betisoarelor parfumate potrivite este o calatorie personala, o parte integrala a explorarii meditative pentru autodescoperire si echilibru interior.


Citeste tot articolul
Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Descopera Armonia Interioara: Bolurile Cantatoare din Cristale pentru Echilibru si Vindecare


Citeste tot articolul
Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Puteti purta bijuterii din unul sau mai multe cristale din cele enumerate mai jos sau pur si simplu le puteti..
Citeste tot articolul
Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - este un calauzitor esential pentru oricine doreste sa exploreze adancimile propriei fiinte si sa deblocheze puterea vindecatoare a naturii prin pietre semipretioase.


Citeste tot articolul