Concept Tropic foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Concept Tropic este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Granat Almandin, Orange - Granat Hessonit - Granat Spesartin - Pyrope Garnet - Almandine Garnet

element bijuterii

Caracteristici ezoterice

Chakra - 1
Numar personal - 7
Zodie Europeana - Capricorn, Varsator
Zodie Chinezeasca - Sobolan de apa, Sobolan de pamant, Sobolan de lemn, Sobolan de metal, Sobolan de foc, Dragon de lemn, Dragon de foc, Dragon de pamant, Dragon de metal, Dragon de apa
Zodie Arboricol - Stejar, Scorus, Tei
Anotimp - Iarna
Remedii - protectie, deochi, relaxare
An Aniversar - 2,6

In aceasta sectiune puteti citi despre Granatul Pirop, Granatul Almandin, Granatul Hessonit sau Granatul Portocaliu, iar mai jos despre Granatul Spesartin.

 

Locul de origine al Granatului Pirop este Boemia - cristale de marimea oului de gaina au fost descoperite in aceasta zona, iar bijuterii fabuloase din acest granat erau confectionate in secolele XVIII si XIX. Anglo-saxonii faceau podoabe din aur si granate care sa-i insoteasca in viata de apoi. Granatul Pirop era considerat un remediu impotriva vampirilor, iar in unele parti din Asia era folosit drept munitie pentru prastie. Frumusetea, protectia si curajul pe care le confera acest cristal fac ca adesea sa fie preferat rubinului.

Tipul de mineral: Silicat de magneziu si aluminiu.
Culori: Rosu-inchis, rosu-deschis, rosu-violet, rosu-trandafiriu.
Vindecare emotionala: Se spune ca acest tip de granat cu energie arzatoare le readuce dorinta de a trai celor care au fost greu loviti de soarta.
Folosinte practice: Bun daca stati culcati fara sa puteti adormi din cauza grijilor sau pentru ca va simtiti singuri intr-un pat strain.
La locul de munca: Purtati-l pentru a avea productivitate si a face performanta fara sa va sacrificati integritatea.
Semnificatie magica: O piatra a zeului Marte, Granatul Pirop da putere si curaj.
Afirmatie: Nu voi permite ca focul meu interior sa se stinga!

 

Granatul Almandin era pretuit de cruciati care credeau ca ii proteja in lupta. Acest tip de granat nu lasa ca furia sa fie directionata spre interiorul unei persoane si astfel sa dea nastere unor afectiuni legate de stres. Puneti-o pe buric, centru de energie sacrala, si lasati-va mania sa „curga” in afara persoanei voastre, disipand-o astfel fara sa va creeze probleme.
Tipul de mineral: Silicat de fier si aluminiu. Se gaseste adesea in combinatie cu Granatul Pirop.
Culori: Cea a vinului rosu, rosu-violet, intunecat sau maroniu. Varianta cea mai pretioasa este rosu-inchis transparent.
Vindecare emotionala: Se crede ca poate fi util dupa o pierdere grea.
Folosinte practice: Incurajeaza o pasiune de durata pentru o persoana, hobby sau cauza.
La locul de munca: Ofera protectie intr-un mediu de lucru cu incarcatura emotionala. Dezzamorseaza situatiile in care cineva se impotriveste schimbarii.

Semnificatie magica: Protejeaza impotriva vampirilor emotionali, a manipulatorilor si spiritelor malefice.
Afirmatie: Nu ma indoiesc de faptul ca iubirea va rezista!

 

Granatul Hessonit sau Granatul Portocaliu, iar mai jos despre Granatul Spessartin.

 

Granatul Hessonit sau Granatul Portocaliu este cea mai putin dura varietate de granat. I se spune si „Piatra Scortisoara” nu doar din cauza culorii, ci si pentru ca-si are originea in insula mirodeniilor Ceylon, cunoscuta acum sub numele de Sri Lanka.

Acest granat a fost folosit de romani si grecii antici drept talisman pentru atragerea abundentei, sanatatii si fericirii. Aduce succes in afaceri pe cont propriu pornite de la idei originale sau care se adreseaza unor nise de de piata inca neacoperite. Granatul Hessonit le da talent si-i ajuta sa se exprime artistic chiar si pe cei care la prima vedere nu par foarte daruiti.
Tipul de mineral: Silicat de calciu si aluminiu.
Culori: De la portocaliu de intensitate medie la portocaliu spre maro-inchis sau maroniu-roscat.
Vindecare emotionala: Se spune ca ii ajuta pe cei care au trait singuri cea mai mare parte a timpului sa faca fata provocarilor vietii.
Folosinte practice: Inlatura inhibitiile legate de evenimente sociale.
La locul de munca: Folositi-l atunci cand trebuie sa ganditi independent ori sa veniti rapid cu solutii creative. Bun pentru cei care lucreaza in media si industria ospitalitatii.
Semnificatie magica: Trezeste interesul pentru preocupari legate de spiritualitate si astrologie.
Afirmatie: Imi place sa creez de dragul creativitatii!

 

Granatul Spessartin este una dintre cele mai rare si putin cunoscute varietati de granat. Numele sau vine de la districtul Spessart din Bavaria, dar se gaseste si in Suedia, Brazilia, SUA, Australia si Sri Lanka. Puneti-va Spessartin deasupra buricului sau cumparati-va un inel pentru buric facut din Spessartin ca sa va regasiti bucuria de a trai si spontaneitatea si ca sa scapati de „vocile” care va spun ca viata trebuie sa fie dura.
Acest granat activeaza chakra sacrala situata in zona buricului si, odata cu ea, energii creative latente legate nu doar de procreere, ci si de activitati artistice, fizice si mentale, facandu-va astfel viata mai interesanta.
Energiile acestui cristal ne umplu de fericire si ne fac sa ne simtim din ce in ce mai impliniti. Spesartinul ii ajuta pe cei carora le este greu sa se faca vazuti si/sau auziti intr-un grup, la locul de munca sau in cadrul unor activitati recreative.
Tipul de mineral: Silicat de magneziu si aluminiu.
Culori: De la portocaliu la rosu-intens.
Vindecare emotionala: Se spune ca aduce in limite normale senzatiile naturale de foame, sete si satietate atunci cand acestea au fost dereglate de factori emotionali ori de dorinta de confort.
Folosinte practice: Daca v-ati saturat sa fiti nevoiti sa jucati roluri de terapeuti, parinti sau psihologi pentru colegi, prieteni sau iubiti, purtati acest granat ca sa atrageti numai oameni fericiti, echilibrati si multumiti cu ei insisi.
La locul de munca: Aduce o pata de culoare in lumea inconjuratoare, ii inspira pe creatorii de arta, moda, tesaturi, broderii si tapiserii, pe decoratorii de interioare, arhitecti, graficieni, fotografi, artisti si cei care se ocupa de design industrial.

Semnificatie magica: Daca doriti sa vizitati ori sa va mutati intr-un loc insorit sau exotic, puneti acest granat al soarelui intre paginile unei brosuri turistice care face reclama unei astfel de zone, infasurati brosura intr-un material textil de culoare portocalie pe care-l legati cu o panglica de aceeasi culoare si expuneti apoi materialul la soare macar o data pe saptamana.
Afirmatie: Propriul suras imi insenineaza viata!

 

Note de Referinta:
The Crystal Bible by Judy Hall, Octopus Publishing Group Ltd., 2003
The Crystal Bible 2 by Judy Hall, Octopus Publishing Group Ltd., 2009
The Crystal Bible 3 by Judy Hall, Octopus Publishing Group Ltd., 2012
101 Power Crystals by Judy Hall, Fair Winds Pres, 2011
The Book of Stones, Revised Edition: Who They Are and What They Teach by Robert Simmons & Naisha Ahsian, North Atlantic Books, 2015
Stones of The New Consciousness: Healing, Awakening and Co-creating with Crystals, Minerals and Gems by Robert Simmons, North Atlantic Books, 2009
The Crystal Bible by Cassandra Eason, Carlton Books Limited, 2010
Crystals for Love and Relationships by Cassandra Eason, Carlton Books Ltd, 2014
The Curious Lore of Precious Stones by George Frederick Kunz, Dover Publications, 1971
Stone Power II: The Legendary and Practical Use of Gems and Stones by Dorothee L. Mella, Brotherhood of Life, 1986
The Occult and Curative Powers of Precious Stones by William T. Fernie, HarperCollins, 1981
Healing Crystals: The A-Z Guide to 555 Gemstones (Revised Edition) by Michael Gienger, Earthdancer Books, 2014
The Essential Guide to Crystals, Minerals and Stones by Ann Margaret Lembo, Llewellyn Publications, 2013
The Metaphysical Book of Gem and Crystals by Florence Megemont, Healing Arts Press, 2007
Cunningham’s Encyclopedia of Crystal, Gem and Metal Magic by Scott Cunningham, Llewellyn Publications, Second Edition 1998

 

 

Produse pentru Granat Almandin, Orange - Granat Hessonit - Granat Spesartin - Pyrope Garnet - Almandine Garnet

Compara Cercei din Granat Oval Fatetat 7x5x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Oval Fatetat 7x5x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat oval fatetat 7x5x15 mm - argint 925 - 1 pereche

40,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Rotund Fatetat 5x5x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Rotund Fatetat 5x5x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat rotund fatetat 5x5x15 mm - argint 925 - 1 pereche

50,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Inima Fatetata 6x5x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Inima Fatetata 6x5x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat inima fatetata 6x5x15 mm - cu argint 925 - 1 pereche

45,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Rotund Fatetat 9x9x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Rotund Fatetat 9x9x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat rotund fatetat 9x9x15 mm - cu argint 925 - 1 pereche

59,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Rotund Fatetat 9x9x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Rotund Fatetat 9x9x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat rotund fatetat 9x9x15 mm - cu argint 925 - 1 pereche

68,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Patrat Fatetat 6x6x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Patrat Fatetat 6x6x15 mm - cu Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat patrat fatetat 6x6x15 mm - cu argint 925 - 1 pereche

55,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Oval Fatetat 8x6x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Oval Fatetat 8x6x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat oval fatetat 8x6x15 mm - argint 925 - 1 pereche

65,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Granat Margele Pietre Semipretioase Patrat Granat Margele Pietre Semipretioase Patrat

Granat margele pietre semipretioase patrat

De la 55,00 Lei Vezi detalii Adauga la favorite
Compara Sfera Granat Minerala Naturala - 44-46 mm - 1 Buc Sfera Granat Minerala Naturala - 44-46 mm - 1 Buc

Sfera granat minerala naturala - 44-46 mm - 1 buc

233,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Sfera Granat Minerala Naturala - 38-40 mm - 1 Buc Sfera Granat Minerala Naturala - 38-40 mm - 1 Buc

Sfera granat minerala naturala - 38-40 mm - 1 buc

166,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Rotund Fatetat 6x6x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche Cercei din Granat Rotund Fatetat 6x6x15 mm - Argint 925 - 1 Pereche

Cercei din granat rotund fatetat 6x6x15 mm - argint 925 - 1 pereche

65,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Oval 6-8 x 5-6 mm - Accesorii de Gold Filled Colier din Granat Oval 6-8 x 5-6 mm - Accesorii de Gold Filled

Colier din granat oval 6-8 x 5-6 mm - accesorii de gold filled

139,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - 18-24 x 14-20 x 8-20 mm Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - 18-24 x 14-20 x 8-20 mm

Cabochon granat stea de forma ovala - 18-24 x 14-20 x 8-20 mm

42,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Rotund Fatetat 2x2 mm - Accesorii de Gold Filled Colier din Granat Rotund Fatetat 2x2 mm - Accesorii de Gold Filled

Colier din granat rotund fatetat 2x2 mm - accesorii de gold filled

121,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Rotund 3x3 mm - Accesorii de Argint 925 - GF Colier din Granat Rotund 3x3 mm - Accesorii de Argint 925 - GF

Colier din granat rotund 3x3 mm - accesorii de argint 925 - gf

109,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Rotund 3x3 mm - Accesorii de Argint 925 - GF Colier din Granat Rotund 3x3 mm - Accesorii de Argint 925 - GF

Colier din granat rotund 3x3 mm - accesorii de argint 925 - gf

109,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Granat Oval cu Argint 925 - 26-28 x 7-8 x 3-4 mm - 1 Pereche Cercei din Granat Oval cu Argint 925 - 26-28 x 7-8 x 3-4 mm - 1 Pereche

Cercei din granat oval cu argint 925 - 26-28 x 7-8 x 3-4 mm - 1 pereche

49,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Lichidare Stoc Compara Conector Argint 925 si Granat Portocaliu Fatetat - Silver Link - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat Portocaliu Fatetat - Silver Link - 1 Buc

Conector argint 925 si granat portocaliu fatetat - silver link - 1 buc

12,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc

Conector argint 925 si granat fatetat - silver link - 1 buc

13,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc

Conector argint 925 si granat fatetat - silver link - 1 buc

12,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc

Conector argint 925 si granat fatetat - silver link - 1 buc

12,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Cercei Granat - Diamant - Argint 925 Aurit - 30x9x12 mm - 1 Pereche Cercei Granat - Diamant - Argint 925 Aurit - 30x9x12 mm - 1 Pereche

Cercei granat - diamant - argint 925 aurit - 30x9x12 mm - 1 pereche

475,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Conector Argint 925 si Granat - Silver Link - 15-16 x 7-8 x 3-4 mm - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat - Silver Link - 15-16 x 7-8 x 3-4 mm - 1 Buc

Conector argint 925 si granat - silver link - 15-16 x 7-8 x 3-4 mm - 1 buc

15,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc

Conector argint 925 si granat fatetat - silver link - 1 buc

14,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Patrat Fatetat 4x4 mm - Accesorii Gold Filled - 1 Buc Colier din Granat Patrat Fatetat 4x4 mm - Accesorii Gold Filled - 1 Buc

Colier din granat patrat fatetat 4x4 mm - accesorii gold filled - 1 buc

165,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Patrat Fatetat 5x2 mm - Accesorii Gold Filled Colier din Granat Patrat Fatetat 5x2 mm - Accesorii Gold Filled

Colier din granat patrat fatetat 5x2 mm - accesorii gold filled

192,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - Disc - 10-15 x 9-12 x 5-7 mm Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - Disc - 10-15 x 9-12 x 5-7 mm

Cabochon granat stea de forma ovala - disc - 10-15 x 9-12 x 5-7 mm

11,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Cabochon Granat Stea de Forma Disc - 10-13 x 10-13 x 5-8 mm Cabochon Granat Stea de Forma Disc - 10-13 x 10-13 x 5-8 mm

Cabochon granat stea de forma disc - 10-13 x 10-13 x 5-8 mm

12,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Picatura Fatetat 6-8 x 4-5 mm - Accesorii Gold Filled Colier din Granat Picatura Fatetat 6-8 x 4-5 mm - Accesorii Gold Filled

Colier din granat picatura fatetat 6-8 x 4-5 mm - accesorii gold filled

189,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc Conector Argint 925 si Granat Fatetat - Silver Link - 1 Buc

Conector argint 925 si granat fatetat - silver link - 1 buc

9,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Colier din Granat Spesartin Oval Fatetat 6-9 x 4-6 mm - Accesorii Gold Filled Colier din Granat Spesartin Oval Fatetat 6-9 x 4-6 mm - Accesorii Gold Filled

Colier din granat spesartin oval fatetat 6-9 x 4-6 mm - accesorii gold filled

202,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - Disc - 10-12 x 9-11 x 5-7 mm Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - Disc - 10-12 x 9-11 x 5-7 mm

Cabochon granat stea de forma ovala - disc - 10-12 x 9-11 x 5-7 mm

10,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - 15-19 x 13-15 x 6-10 mm Cabochon Granat Stea de Forma Ovala - 15-19 x 13-15 x 6-10 mm

Cabochon granat stea de forma ovala - 15-19 x 13-15 x 6-10 mm

20,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite

Articole BLOG

Betisoare Energetice

Betisoare Energetice

In cautarea echilibrului dintre corp, minte si spirit, meditatia imbinata cu aroma betisoarelor parfumate ofera o cale spre liniste interioara in tumultul vietii moderne. Aceste betisoare, incarcate cu esenta naturii, creeaza o atmosfera propice meditatiei, facand legatura intre lumea fizica si cea spirituala, intre constient si subconstient. Folosirea lor inainte sau in timpul meditatiei poate amplifica experienta, concentrand mintea pe miros si facilitand atingerea unui spatiu mental calm. Exista o varietate larga de arome, fiecare cu beneficiile sale, oferind posibilitatea personalizarii experientei de meditatie in functie de nevoile si dorintele spirituale ale fiecaruia. Descoperirea betisoarelor parfumate potrivite este o calatorie personala, o parte integrala a explorarii meditative pentru autodescoperire si echilibru interior.


Citeste tot articolul
Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Descopera Armonia Interioara: Bolurile Cantatoare din Cristale pentru Echilibru si Vindecare


Citeste tot articolul
Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Puteti purta bijuterii din unul sau mai multe cristale din cele enumerate mai jos sau pur si simplu le puteti..
Citeste tot articolul
Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - este un calauzitor esential pentru oricine doreste sa exploreze adancimile propriei fiinte si sa deblocheze puterea vindecatoare a naturii prin pietre semipretioase.


Citeste tot articolul