Concept Tropic foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Concept Tropic este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Carneol - Carnelian Stone

element bijuterii

Caracteristici ezoterice

Chakra - 2, 3
Numar personal - 5
Zodie Europeana - Berbec, Leu, Sagetator
Zodie Arboricol - Stejar, Alun, Nuc, Plop, Brad, Ulm, Pin
Anotimp - Primavara, Vara, Toamna, Iarna
Remedii - casa, prosperitate, putere
Perioada Calendaristica - 03-16, 03-17, 03-18
Luna Sarcina - 2
An Aniversar - 17
Corp - Cauzal
Tip calatorie - Pe apa

Caracteristicile Principale ale Carneolului - Piatra Carnelian

 • Formula chimică: SiO2
 • Nume chimic: Dioxid de siliciu
 • Fractură: Conchoidală, inegală
 • Clasificarea în mineralogie: Varietate de Cuarț
 • Sistem de cristalizare: Hexagonal
 • Duritate (Scara Mohs): 6 - 7
 • Gravitație specifică: 2,59 - 2,61
 • Culoare: Roșu-portocaliu
 • Transparență: Translucentă
 • Locuri de extracție în lume: India, Brazilia, Uruguay

Care este semnificația și legenda antică a Carneol - Piatra Carnelian?

Carneolul, cunoscut și sub numele de Piatra Carnelian, este o varietate semiprețioasă de cuarț care emana o energie caldă și pozitivă, răspândind vibrații de vitalitate și curaj. Piatra Carneol este adesea asociată cu pasiunea, entuziasmul și motivația, oferind deopotrivă încredere în sine și o stimă de sine sănătoasă. Se spune că această piatră stimulează creativitatea și curajul, ajutând posesorul să depășească fricile și să fie mai asertiv.

Legenda antică a Carneolului își are rădăcinile în multe culturi străvechi. În Egiptul Antic, carneolul era considerat piatra curajului și a energiei pozitive, fiind purtat de războinici pentru a le conferi forță și pentru a-i proteja în luptă. Se credea că piatra îi ajuta să vorbească elocvent și să fie mai convingători în discursurile lor, de aceea era folosită și de oratori.

De asemenea, în Mesopotamia, carneolul era semn al prosperității și al puterii, imprimând în cel care îl purta o aură de autoritate și statut. Culturile străvechi foloseau carneolul în amulete și talismane pentru a atrage succesul și pentru a proteja impotriva energiilor negative. Astfel, piatra carneol a fost de-a lungul istoriei un simbol al forței interioare și al curajului, răspândind vibrații de căldură și vitalitate care revitalizau spiritul și corpul.

Prin proprietățile sale, carneolul este recunoscut în continuare pentru abilitatea de a curăța alte pietre, de a îndepărta frica de moarte și de a încuraja acceptarea ciclului vieții. Este o piatră cu o semnificație profund spirituală, care susține transformarea personală și creșterea interioară, oferind o conexiune cu trecutul ancestral și cu eșența autentică a ființei.

Proprietățile spirituale și metafizice

Piatra Carneol, cunoscută și sub numele de Carnelian, este o varietate a Calcedoniei, care a fost folosită încă din antichitate pentru proprietățile ei profunde spirituale și metafizice. Acest minunat cristal translucid, adesea în nuanțe de portocaliu, roșu și maro, este o sursă de energie vitală și creativitate.

Carneolul este recunoscut pentru capacitatea sa de a stimula curajul, inițiativa și determinarea. Este un aliat puternic pentru cei care doresc să-și depășească fricile și să înfrunte noi provocări. Prin energia sa vibrantă, piatra încurajează încrederea în sine și ajută la manifestarea ambțiilor și viselor.

În planul spiritual, Carneolul este adesea asociat cu chakra sacră, centrul energetic al pasiunii și creativității. Se crede că purtarea sau meditația cu această piatră poate debloca această chakră, facilitând astfel un flux învigorant de energie vitală și îmbunătățind fertilitatea și dinamismul personal.

Această piatră are de asemenea proprietăți de ancorare și calmare, echilibrând emoțiile și disipând stresul psihologic. Se spune că poate transforma negativitatea într-o stare de entuziasm și poate oferi asistență în rezolvarea conflictelor interioare, promovând astfel o stare de bine generală.

Carneolul este, de asemenea, cunoscut drept „piatra actorilor”, oferind acea strălucire și acel elan necesar pentru a exprima și comunica deschis, lucru esențial în artă și în orice formă de exprimare creativă.

In concluzie, Carneolul este o piatră cu multiple fațete, utilă pentru cei care caută să își revitalizeze viața, să-și sporească creativitatea și să trăiască cu pasiune și entuziasm. Promovând un echilibru între pragmatism și inspirație, această piatră aduce o armonie între necesitățile terestre și aspirațiile spirituale ale purtătorului său.

Proprietățile fizice și de vindecare ale Carneolului

Carneolul, cunoscut și sub numele de piatră spongieră, este o varietate semiprețioasă a calcedoniei care afișează nuanțe calde și revigorante, de la portocaliu pal la roșu intens. Este o piatră care a fost apreciată de-a lungul istoriei nu numai pentru frumusețea sa, dar și pentru proprietățile sale de vindecare ce se spun a fi puternice.

Proprietăți fizice

Carneolul are o duritate care îl face să fie folosit în diverse obiecte de artizanat și bijuterii. Este onorat pentru rezistența sa la factorii de mediu, ceea ce îl face ideal pentru a fi purtat zilnic. Structura sa complexă îi oferă beneficii energetice unice prin care susține și promovează vitalitatea corpului fizic.

Proprietăți de vindecare

Spiritual, carneolul este considerat o piatră a motivației și curajului, cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți claritatea mintală și de a revigora pasiunea. În domeniul vindecării metafizice, este creditat cu îmbunătățirea fertilității și stimularea creativității. De asemenea, această piatră energizantă este utilizată pentru a elimina frica și depresia, promovând astfel o stare pozitivă de bine.

Carneolul este asociat frecvent cu chakra sacrală, centrul energetic responsabil de emoții și plăceri senzoriale. Se crede că echilibrarea acestei chakre cu ajutorul carneolului poate îmbunătăți sănătatea organelor reproductive și poate stimula apetitul sexual.

Pe lângă acestea, se zice că piatra are un rol de susținere a detoxificării și stimulare a metabolismului. Beneficiile sale pot fi extinse și la circulație, oferind suport pentru corp în reglarea presiunii sângelui și încurajând o vindecare naturală a rănilor.

Prin proprietățile sale unice, carneolul se dovedește a fi mai mult decât o simplă piatră decorativă, susținând utilizatorii să atingă un echilibru între corp, minte și spirit, și să-și îmbunătățească viața prin puterea vindecătoare a cristalelor.

Proprietățile de vindecare emoțională

Cu o istorie îndelungată și prețuit pentru culoarea sa vibrantă ce variază de la portocaliu deschis la roșu închis, Carneolul este o piatră semiprețioasă ce a fost utilizată de-a lungul timpului atât pentru decor, cât și pentru proprietățile sale terapeutice. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula încrederea, vitalitatea și pasiunea, fiind adesea asociat cu curajul și inițiativa personală.

În sfera vindecării emoționale, Carnelianul (Carneolul) este considerat a avea un impact profund în stimularea încrederii de sine și a puterii personale. Acesta motivează o abordare pozitivă asupra vieții și încurajează acceptarea ciclurilor naturale ale vieții. Sunt cei care cred că această piatră poate ajuta în depășirea fricii de moarte prin infuzarea unui spirit de apreciere a momentului prezent.

De asemenea, Carneolul este adesea recomandat celor care traversează perioade de confuzie sau stagnare emoțională, deoarece se spune că stimulează curajul de a face față aspectelor dificile ale vieții. Contribuind la clarificarea gândurilor și sentimentelor, piatra ajută la luarea de decizii mai înțelepte, îmbunătățind astfel echilibrul emoțional.

Prin vibrarea la niveluri joase, Carneolul este privit ca un puternic ancorator în realitatea fizică, oferind utilizatorilor o legătură stabilă cu pământul și realitatea concretă. Acest lucru îl face ideal pentru regăsirea motivației și a unei perspective realiste, încurajând inițiativa și determinarea de a transforma visele și aspirațiile în acțiuni concrete.

Pe scurt, Carneolul promovează calități precum curajul, vitalitatea și voința, fiind un cristal ideal pentru cei care doresc să se descopere și să trăiască viața cu toată intensitatea ei.

Amulete și Talismane

În lumea cristalelor, Carneolul, cunoscut și sub numele de piatră Carnelian, ocupă un loc de cinste prin puterile sale deosebite atribuite de-a lungul timpului. Această piatră semiprețioasă este apreciată pentru energia sa pozitivă și vitalizantă, oferind purtătorului curaj și încredere în propria persoană. Carneolul este adesea asociat cu chakra sacră, centrul energetic care guvernează pasiunea și creativitatea în tradițiile spirituale orientale.

În Antichitate, Carneolul era considerat un puternic protector împotriva energiilor negative și a spiritelor malefice. Era adesea utilizat în Egiptul Antic de către maeștri artizani pentru a sculpta amulete și sigilii, datorită nu doar frumuseții sale, ci și capacității de a insufla vitalitate și a proteja în luptă. Gladiatori romani purtau frecvent amulete din Carneol pentru a le oferi forță și curaj în arenă.

În practicile moderne spirituale, Carneolul este recomandat pentru revitalizare și motivare. Meditând cu această piatră, se poate elibera frica și se poate stimula un impuls decisiv spre acțiune și adevăr. Purtat ca bijuterie sau plasat în spațiul personal, Carneolul servește ca un puternic talisman ce atrage succesul în afaceri și o viață plină de pasiune.

Fie că este vorba de a trezi creativitatea adormită sau de a străbate cu bărbăție obstacolele vieții, Carneolul continuă să fie o piatră prețuită și cutreierată în lumile misterelor pământului și ale spiritualității. Este un vestitor al bucuriei și un guardian în momentele de îndoială, o lumină ghid în călătoria spirituală a fiecărui individ.

Vindecarea chakrelor și echilibrarea energiei cu Carneolul - Piatra Carneol

Carneolul este o piatră semiprețioasă recunoscută pentru proprietățile sale energetice, fiind adesea utilizată în practicile de vindecare și echilibrare energetică. Cu nuanțe de la portocaliu aprins până la roșu brun, această piatră este asociată cu chakra sacră (Svadhishthana) și cu chakra plexului solar (Manipura), având capacitatea de a stimula vitalitatea și creativitatea, precum și de a îmbunătăți încrederea în sine.

Chakra sacră, centrul energetic situat sub ombilic, este guvernată de elementul apă și se ocupă de plăcerile vieții, creativitatea și sexualitatea. Carneolul, datorită culorii și energiei sale vibrante, se crede că amplifică pasiunea și emoțiile pozitive, contribuind la eliminarea fricilor și blocajelor emoționale care pot stagna în acest centru energetic.

La nivelul chakrei plexului solar, Carneolul contribuie la echilibrarea energiei și la stimularea autodeterminării. Manipura este centrul nostru de forță personală și voință, iar echilibrarea acestei chakre cu ajutorul Carneolului poate încuraja inițiativa și poate reduce simptomele asociate cu depresia și lipsa de motivație.

Ca parte a unei practici spirituale, meditația cu Carneolul poate ajuta la acordarea conștienței cu fluxul de energie natural și la intensificarea concentrării. De asemenea, acesta este folosit pentru a proteja împotriva energiilor negative și pentru a atrage abundență, succes, și prosperitate.

Vindecarea chakrelor prin intermediul Carneolului este un proces de reînnoire interioară care încurajează exprimarea sinceră și curajoasă a sinelui autentic. Prin echilibrarea energiei, Carneolul susține îmbunătățirea calității vieții pe toate planurile — fizic, emoțional și spiritual.

Asociere cu Feng Shui

În tradițiile Feng Shui, se consideră că pietrele semiprețioase pot influența energia dintr-un spațiu și pot îmbunătăți starea generală de bine a celor care locuiesc sau lucrează în acel mediu. Carneolul, cunoscut și sub denumirea de piatra Carnelian, este o astfel de piatră care deține o semnificație specială în Feng Shui.

Carneolul este adesea asociat cu proprietăți de ancorare și de stimulare. Fiind o piatră a bucuriei și spontaneității, se crede că aduce o energie pozitivă care poate îmbunătăți motivația și determinarea. În Feng Shui, Carneolul este utilizat pentru activarea zonei de sud-vest a unei locuințe sau a unui birou, zona asociată cu dragoste și relații, pentru a spori pasiunea și parteneriatul afectiv.

Cu o culoare care variază de la portocaliu-roșiatic la maro dulceag, Carneolul este de asemenea valoros pentru a stimula sectorul de vest, cel legat de creativitate și descendenți. El este considerat a aduce noroc, în special copiilor, și a îmbunătăți abilitățile creative atât la copii cât și la adulți.

Este sugerat că plasând un Carneol în apropierea ușii de intrare, se poate atrage succesul și abundența în viața unei persoane, oferind totodată protecție împotriva energiilor negative și amplificând curajul și încrederea în sine. Prin analizarea hărții Bagua și determinarea celor mai favorabile poziții pentru plasarea Carneolului, practicanții Feng Shui susțin că se pot maximiza aceste efecte benefice, îmbunătățindu-se astfel fluxul de Chi și prosperitatea în spațiul respectiv.

Asociere cu cele 5 elemente

În contextul spiritual al gemoterapiei, diferite pietre prețioase sunt asociate cu elementele naturale fundamentale: Lemn, Foc, Pământ, Metal și Apă. Această asociere are ca scop armonizarea energiilor vitale ale utilizatorului cu cele ale universului. O asemenea piatră care se conectează puternic la elementele esențiale este Carneolul.

Carneolul, o variantă deosebită a cuarțului chalcedoniu, este strâns legat de elementul Foc. Energia vibrantă, caldă și revigorantă a acestui cristal întărește vitalitatea, motivația și încrederea, fiind un stimulent recunoscut pentru pasiuni și dorință de acțiune. Rădăcinile sale spirituale sunt alimentate de Focul care încurajează transformarea pozitivă și repoziționarea sinelui în contexte noi de viață.

Prin asocierea sa cu elementul Foc, Carneolul este adesea folosit pentru a disipa frica, a promova curajul și a stimula voința. El ajută la focalizarea energiei vitale pentru a depăși apatia și a stimula inițiativa individuală. Acesta este considerat a fi de asemenea un suport pentru prosperitate, atrăgând succesul și abundența, echilibrând în același timp și energiile Yin-Yang, ceea ce îl face un instrument spiritual valoros pentru echilibrare și centrare.

Asociere cu planete

Carneolul, sau piatra de carnelian, este o varietate semiprețioasă de calcedonie care se bucură de o istorie îndelungată încă din timpurile antice pentru puterile sale metafizice și asocierea cu astrologia. Este o piatră vibrantă, de obicei cu nuanțe ce variază de la portocaliu-rost la roșu-brun, și este cunoscută pentru capacitatea sa de a inspira curaj și încredere în sine. În contextul astrologic, carnelianul este strâns legat de planeta Marte și de influența sa energizantă și dinamizantă.

Simbolismul lui Marte este adesea legat de acțiune, voință și dorința, iar carnelianul se crede că împrumută aceste calități purtătorului său. Fiind considerată o piatră a pasiunii și vitalității, ea este adesea folosită pentru a stimula voința și determinarea, precum și pentru a încuraja succesul în diverse întreprinderi. Carneolul este folosit și pentru a echilibra energiile yin și yang, aducând astfel armonie interioară și o stare de bine.

Spiritualitatea care înconjoară carnelianul este profundă, cu o conexiune puternică către pământ și firea umană instinctuală. Este adesea recomandat celor care caută să se reconecteze cu natura lor sălbatică sau simplu, aceia care doresc să își trezească potențialul ascuns. Pe lângă asocierea sa cu Marte, carnelianul este legat și de semnele zodiacale Berbec și Scorpion, oferind purtătorilor o sursă de curaj și tenacitate în confruntarea cu provocări.

Într-un final, carnelianul adaugă strălucire și energie oricărui demers spiritual, oferind o legătură terestră cu divinul și întărind conexiunea între corp și suflet.

Cele mai bune combinații cu Carneol - Piatra Carnelian

Carneolul, sau piatra Carnelian, este o piatră semiprețioasă care a fost folosită de-a lungul secolelor pentru a stimula vitalitatea și a curaja curajul. Fiind piatră a acțiunii, energizează și stabilizează, transmițând o căldură și o energie pozitivă, ce stimulează creativitatea și îndrăzneala. Când este combinată cu alte cristale, propriile sale calități pot fi amplificate sau echilibrate, oferind o experiență spirituală profundă și complexă.

Unul dintre cele mai armonioase parteneriate cu Carneolul este realizat cu Citrinul. Acesta este cunoscut ca piatra abundentei și prosperității, iar când este combinat cu caracteristicile motivante ale Carneolului, acest duo poate fi puternic în atragerea succesului și a bogăției materiale în viața celui care le poartă. Energiile lor solare lucrează împreună pentru a disipa energia negativă și a inspira o stare de spirit pozitivă și plină de încredere.

De asemenea, Carneolul poate fi combinat cu Piatra Lunii pentru a echilibra energia yin și yang. Piatra Lunii are o natură calmantă și introspectivă care, împreună cu pasiunea și caldura Carneolului, creează un echilibru între energiile feminine și masculine, sprijinind armonia interioară și creșterea personală.

Combinația dintre Carneol și Cristalul de Rocă este de asemenea remarcabilă. Cristalul de Rocă are capacitatea de a amplifica energia și claritatea, permițând energiei dezinhibate a Carneolului să fie direcționată cu mai mare precisie în activitățile zilnice. Este o uniune ce sprijină focusul și determinarea în timp ce purifică și energizează mintea și corpul.

Pentru cei care doresc să își fortifice curajul și încrederea, combinarea Carneolului cu Ochi de Tigru poate fi benefică. Ochi de Tigru este recunoscut pentru consolidarea capacității interioare și pentru îndepărtarea fricii, dubiilor și anxietăților. Energia sa de protecție, combinată cu vitalitatea Carneolului, generează un scut împotriva negativității și un stimulent pentru încrederea de sine.

Fiecare dintre aceste combinații reflectă o armonie unică între energii, creând un efect sinergic ce poate sprijini diferite aspecte ale călătoriei spirituale a unui individ. Alegerea combinației potrivite de cristale este un proces personal, ce ar trebui să răspundă nevoilor, intuiției și căutării interioare a fiecărei persoane.

La loc de munca

Carneolul, cunoscut și sub denumirea de piatra carnelian, este o varietate de cuarț cunoscută pentru nuanțele sale de portocaliu profund, roșii și maron. În contextul locului de muncă, se crede că această piatră semiprețioasă are proprietăți energetice care pot influența pozitiv mediul de lucru și pe angajații săi. Conform tradițiilor spirituale și a practicilor de cristaloterapie, carnelianul este adesea folosit pentru a stimula motivația, creativitatea și curajul personal.

Rădăcinile sale energetice sunt legate de chakra sacră, centru al pasiunii și al creativității, iar când este plasat într-un birou sau într-un spațiu de lucru, se spune că poate ajuta la clarificarea gândurilor, conferind astfel o perspectivă mai bună asupra sarcinilor și deciziilor. Se crede că influențează vibrațiile mediului, ajutând la disiparea temerilor iraționale și la încurajarea unei atmosfere de lucru entuziaste și dinamice.

De asemenea, carnelianul este folosit pentru a atrage prosperitatea și succesul. Se spune că acesta poate fi deosebit de benefic pentru cei care își încep propria afacere sau pentru cei care sunt pe punctul de a face o schimbare semnificativă în carieră. Prin energia sa insuflată de vitalitate și prin îmbunătățirea încrederii în sine, carnelianul poate deveni un aliat de preț în atingerea obiectivelor profesionale și în depășirea obstacolelor ce pot apărea pe parcurs.

În concluzie, carnelianul nu este doar o piatră atractivă, ci și un instrument spiritual valoros pentru oricine caută să aducă o schimbare pozitivă în spațiul său de lucru. Prin adoptarea acestor practici străvechi, putem încerca să creăm un mediu mai propice pentru succes și echilibru în viața profesională.

Afirmație

Carneolul, cunoscut și sub numele de piatră a curajului, este un cristal vibrant ce stimulează încrederea în sine și puterea personală. Această frumoasă piatră călduroasă de un roșu-oranj încurajează acțiunea și ajută la depășirea procrastinării sau a indeciziei. Afirmația asociată cu Carneolul este: "Am încredere în mine și acționez cu curaj și pasiune". Folosind această afirmație în timpul meditației sau purtând Carneolul ca bijuterie se crede că întărește voința și clarifică scopurile personale, catalizând motivația și succesul în noi începturi.

Tipuri de Piatră Carneol - Carnelian

Carneolul Rosu: Un tip vibrant de carneol, cu nuanțe aprinse, de la portocaliu la visiniu, ce revigorează energia vitală și stimulează curajul.

Carneolul Portocaliu: Radiind o lumină solară, această variantă de carneol conferă bucurie și optimist, amplificând energia pozitivă și creativitatea.

Carneolul Roșu Închis: Acest carneol, cu nuanțe adânci de roșu, este asociat cu ancorarea emoțională și dezvoltarea puterii personale.

Carneolul Albăstrui: Deși mai rar, acest tip de carneol poate include irizații sau pete albastre, ajutând la echilibrarea energiilor feminine și masculine.

Carneolul Roz: O variație delicată a pietrei, adesea asociată cu dragostea și compasiunea, înălțând spiritul și înima.

Carneolul Banded: Caracterizat prin benzi sau straturi de culoare diferite, acest tip de carneol favorizează armonizarea spirituală și mentală.

Carneolul Agatizat: Această formă unică reprezintă carneolul îmbinat cu agat, combinând energiile lor pentru o conexiune mai profundă cu pământul.

Carneolul Mat: Cand este slefuit pentru a avea o finisare mata, acest carneol valorizează introspecția și calmul interior.

Carneolul Strălucitor: Lucios și atractiv, acest carneol îmbunătățește prezența și carisma personală, strălucind la fel ca purtătorul său.

Carneolul Fumat: Încorporând tonuri de gri sau fumurii, acest tip de carneol adaugă mister și profunzime căutării spirituale.

Carneolul Lemn Fosil: Piatra ce conține elemente de lemn fosil aduce stabilitate și longevitate în orice demers.

Fiind o piatră a acțiunii și motivației, Carneolul este recunoscut pentru capacitatea sa de a inspira încredere, curaj și adevărată expresie de sine. Fiecare varietate a acestui cristal prețios este un dar unic pentru suflet și energie personală.

Cum să-l programez?

Pentru a programa o piatră prețioasă precum Carneolul, cunoscut și sub denumirea de piatra Carnelian, procesul implică intenție clară și atenție la detaliile spirituale care însoțesc acest act. Programarea unui Carneol este un proces transformativ ce poate amplifica caracteristicile energetice ale pietrei și poate ajuta la alinierea acesteia cu scopurile personale sau spirituale ale utilizatorului.

În primul rând, este esențial să curățăm piatra de orice energii anterioare. Acest lucru se poate realiza prin clătirea sub apă curgătoare, îngroparea în pământ pentru a absorbi și neutraliza energiile, expunerea la fumul de salvie sau la lumina lunii pline pentru a o purifica.

În continuare, în timp ce ții Carneolul în mâna dominantă, îndreaptă-ți atenția către intenția pe care dorești să o încorporezi în piatră. Închide ochii și concentrează-te pe scopul dorit, fie că este vorba de curaj, vitalitate, pasiune, sau stabilirea unui flux creativ pozitiv. Resimte energia intenției tale trecând prin corp și transferându-se în piatra Carneol. Vizualizează cum piatra absoarbe această intenție, devenind luminoasă și vibrantă.

Unii preferă să folosească affirmations sau declarații pozitive repetate pentru a ajuta la programarea pietrei, cum ar fi "Îmi programez acest Carneol pentru a mă ajuta să mă exprim cu curaj și claritate". Menține acest focus de intenție pentru câteva minute, până când simți că procesul este complet și piatra a fost încărcată cu noua energie. Este recomandat să ții piatra în câmpul tău energetic pentru o perioadă după programare, purtând-o la tine sau ținând-o într-un spațiu personal sacru pentru a îmbunătăți legătura cu energia programată.

După programare, Carneolul îți va servi drept amuletă sau talisman, gata să te susțină în intențiile stabilite. Purificarea periodică și reprogramarea pot fi necesare pentru a menține energia pietrei aliniate cu nevoile tale spirituale în continuă schimbare.

Întrebări frecvente(FAQ) despre mineral Carneol - Carnelian Stone

Ce este Carneolul și de ce este considerat special?

Carneolul este un mineral semiprețios din clasa cuarțului criptocristalin, caracterizat printr-o culoare ce variază de la portocaliu pal la roșu închis. Este special apreciat în spiritualitate pentru capacitatea sa de a stimula creativitatea, vitalitatea și curajul, fiind adesea asociat cu acțiunea energică și pozitivă.

Cum poate influența Carneolul starea mentală și emoțională a purtătorului?

Se crede că Carneolul are un impact puternic asupra stării mentale și emoționale, amplificând autoîncrederea și motivând pentru succes. De asemenea, ajută la depășirea procrastinării sau a indeciziei, favorizând astfel o mentalitate pozitivă și o dispoziție veselă.

Care sunt beneficiile spirituale ale Carneolului?

Beneficiile spirituale ale Carneolului sunt legate de ancorarea în prezent și la realitatea materială, îmbunătățirea conexiunii cu talentele personale și stabilirea armoniei cu natura și ciclurile sale. Este valoros pentru echilibrarea energiei corpului și amplificarea vitalității spirituale.

Cum poate fi curățat și încărcat Carneolul?

Carneolul poate fi curățat prin clătire cu apă curată sau prin îngropare în pământ pentru a elimina energia acumulată anterior. Pentru încărcare, se recomandă expunerea la lumina soarelui pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece lumina solară accentuează energia vibrantă a pietrei.

Este Carneolul asociat cu vreo chakră?

Da, Carneolul este asociat în mod tradițional cu chakra sacrală, Svadhisthana, centrul energetic care guvernează pasiunea, creativitatea și plăcerea. Se spune că poziționarea Carneolului în apropierea acestei chakre poate stimula energia vitală și poate ajuta la echilibrarea emoțională.

Cum se recunoaște Carneolul autentic?

Carneolul autentic poate fi recunoscut prin culoarea sa uniformă, fără tranziții bruște sau pete, și prin strălucirea sa sticloasă. Testând duritatea (despre 6,5-7 pe scara Mohs) și examinând eventualele incluziuni sau modele naturale, se poate distinge între un Carneol natural și posibilele imitații sau alte pietre asemănătoare.

Produse pentru Carneol - Carnelian Stone

Compara Colier din Carneol Rotund 8x8 mm - Accesorii de Metal Colier din Carneol Rotund 8x8 mm - Accesorii de Metal

Colier din carneol rotund 8x8 mm - accesorii de metal

65,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Mineral Natural Rulat 30-36 x 25-29 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Mineral Natural Rulat 30-36 x 25-29 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol mineral natural rulat 30-36 x 25-29 mm - ( xl ) - 1 buc

12,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Mineral Natural Rulat 26-32 x 22-26 mm - ( L ) - 1 Buc Carneol Mineral Natural Rulat 26-32 x 22-26 mm - ( L ) - 1 Buc

Carneol mineral natural rulat 26-32 x 22-26 mm - ( l ) - 1 buc

8,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Mineral Natural Rulat 25-29 x 20-24 mm - ( L ) - 1 Buc Carneol Mineral Natural Rulat 25-29 x 20-24 mm - ( L ) - 1 Buc

Carneol mineral natural rulat 25-29 x 20-24 mm - ( l ) - 1 buc

5,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Pendul Orgonic Carneol Natural cu Bila de Cuart 49-51 x 22-23 mm - 1 Buc Pendul Orgonic Carneol Natural cu Bila de Cuart 49-51 x 22-23 mm - 1 Buc

Pendul orgonic carneol natural cu bila de cuart 49-51 x 22-23 mm - 1 buc

30,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Pandantiv Carneol Mineral Natural 29-35 x 17-18 mm - 1 Buc Pandantiv Carneol Mineral Natural 29-35 x 17-18 mm - 1 Buc

Pandantiv carneol mineral natural 29-35 x 17-18 mm - 1 buc

38,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Floare cu Gaura 21-23 x 10-12 mm - Margele Bijuterii - 1 Buc Carneol Floare cu Gaura 21-23 x 10-12 mm - Margele Bijuterii - 1 Buc

Carneol floare cu gaura 21-23 x 10-12 mm - margele bijuterii - 1 buc

20,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Breloc din Carneol Natural Inima 80 x 28 mm - 1 Buc Breloc din Carneol Natural Inima 80 x 28 mm - 1 Buc

Breloc din carneol natural inima 80 x 28 mm - 1 buc

30,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Margele Pietre Semipretioase Patrat Carneol Margele Pietre Semipretioase Patrat

Carneol margele pietre semipretioase patrat

De la 120,00 Lei Vezi detalii Adauga la favorite
Compara Piramida din Carneol Minerala Naturala - 78x106x106 mm - Unicat Piramida din Carneol Minerala Naturala - 78x106x106 mm - Unicat

Piramida din carneol minerala naturala - 78x106x106 mm - unicat

782,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Carneol cu Argint 925 - 44x10x5 mm - 1 Pereche Cercei din Carneol cu Argint 925 - 44x10x5 mm - 1 Pereche

Cercei din carneol cu argint 925 - 44x10x5 mm - 1 pereche

89,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Mineral Natural Rulat - 57-80 x 46-53 x 21-35 mm - ( XXL ) - 1 Buc Carneol Mineral Natural Rulat - 57-80 x 46-53 x 21-35 mm - ( XXL ) - 1 Buc

Carneol mineral natural rulat - 57-80 x 46-53 x 21-35 mm - ( xxl ) - 1 buc

197,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Bratara Lemn de Cocos cu Carneol - Chakra 2 - Diametru 63 mm - 1 Buc Bratara Lemn de Cocos cu Carneol - Chakra 2 - Diametru 63 mm - 1 Buc

Bratara lemn de cocos cu carneol - chakra 2 - diametru 63 mm - 1 buc

65,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Felie Carneol Natural cu Suport - 25x14x10 cm - Unicat Felie Carneol Natural cu Suport - 25x14x10 cm - Unicat

Felie carneol natural cu suport - 25x14x10 cm - unicat

338,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Rulat Natural - 18-24 x 13-15 mm - ( S ) - 1 Buc Carneol Rulat Natural - 18-24 x 13-15 mm - ( S ) - 1 Buc

Carneol rulat natural - 18-24 x 13-15 mm - ( s ) - 1 buc

3,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Rulat Natural - 35-41 x 23-34 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Rulat Natural - 35-41 x 23-34 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol rulat natural - 35-41 x 23-34 mm - ( xl ) - 1 buc

14,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Rulat Natural - 30-39 x 22-29 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Rulat Natural - 30-39 x 22-29 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol rulat natural - 30-39 x 22-29 mm - ( xl ) - 1 buc

12,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Rulat Natural - 26-35 x 20-25 mm - ( L ) - 1 Buc Carneol Rulat Natural - 26-35 x 20-25 mm - ( L ) - 1 Buc

Carneol rulat natural - 26-35 x 20-25 mm - ( l ) - 1 buc

8,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Colier din Carneol Rotund Fatetat 2x2 mm - Accesorii de Gld Filled - 1 Buc Colier din Carneol Rotund Fatetat 2x2 mm - Accesorii de Gld Filled - 1 Buc

Colier din carneol rotund fatetat 2x2 mm - accesorii de gld filled - 1 buc

99,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cercei din Argint 925 cu Carneol - Oval - 5x7x16 mm - 1 Pereche Cercei din Argint 925 cu Carneol - Oval - 5x7x16 mm - 1 Pereche

Cercei din argint 925 cu carneol - oval - 5x7x16 mm - 1 pereche

38,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Pandantiv din Carneol - Chakre 2 - Merkaba - 13x13 mm - 1 Buc Pandantiv din Carneol - Chakre 2 - Merkaba - 13x13 mm - 1 Buc

Pandantiv din carneol - chakre 2 - merkaba - 13x13 mm - 1 buc

12,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Natural Brut - 40-56 x 28-39 mm - ( XXL ) - 1 Buc Carneol Natural Brut - 40-56 x 28-39 mm - ( XXL ) - 1 Buc

Carneol natural brut - 40-56 x 28-39 mm - ( xxl ) - 1 buc

39,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Natural Brut - 34-45 x 23-35 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Natural Brut - 34-45 x 23-35 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol natural brut - 34-45 x 23-35 mm - ( xl ) - 1 buc

33,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Natural Brut - 36-41 x 21-26 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Natural Brut - 36-41 x 21-26 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol natural brut - 36-41 x 21-26 mm - ( xl ) - 1 buc

11,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Carneol Natural Brut - 30-39 x 17-26 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Natural Brut - 30-39 x 17-26 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol natural brut - 30-39 x 17-26 mm - ( xl ) - 1 buc

9,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Pandantiv din Carneol Obelisc - 48-51 x 18 mm - 1 Buc Pandantiv din Carneol Obelisc - 48-51 x 18 mm - 1 Buc

Pandantiv din carneol obelisc - 48-51 x 18 mm - 1 buc

10,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Pendul din Carneol Obelisc - 33-37 x 10-13 mm - 1 Buc Pendul din Carneol Obelisc - 33-37 x 10-13 mm - 1 Buc

Pendul din carneol obelisc - 33-37 x 10-13 mm - 1 buc

29,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Bratara Carneol cu Hematit - GF - Rotund - 8 x 8 mm - 1 Buc Bratara Carneol cu Hematit - GF - Rotund - 8 x 8 mm - 1 Buc

Bratara carneol cu hematit - gf - rotund - 8 x 8 mm - 1 buc

59,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Bratara Carneol - Diametru 60-61 mm - 5-6 x 10-11 mm - 1 Buc Bratara Carneol - Diametru 60-61 mm - 5-6 x 10-11 mm - 1 Buc

Bratara carneol - diametru 60-61 mm - 5-6 x 10-11 mm - 1 buc

48,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Floare cu Gaura - 14x14x6 mm Margele Pietre Semipretioase - 1 Buc Carneol Floare cu Gaura - 14x14x6 mm Margele Pietre Semipretioase - 1 Buc

Carneol floare cu gaura - 14x14x6 mm margele pietre semipretioase - 1 buc

6,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Natrural Brut - 31-49 x 25-42 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Natrural Brut - 31-49 x 25-42 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol natrural brut - 31-49 x 25-42 mm - ( xl ) - 1 buc

15,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Natrural Brut - 30-41 x 20-29 mm - ( XL ) - 1 Buc Carneol Natrural Brut - 30-41 x 20-29 mm - ( XL ) - 1 Buc

Carneol natrural brut - 30-41 x 20-29 mm - ( xl ) - 1 buc

10,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Carneol Natrural Brut - 26-38 x 18-23 mm - ( L ) - 1 Buc Carneol Natrural Brut - 26-38 x 18-23 mm - ( L ) - 1 Buc

Carneol natrural brut - 26-38 x 18-23 mm - ( l ) - 1 buc

8,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite

Articole BLOG

Betisoare Energetice

Betisoare Energetice

In cautarea echilibrului dintre corp, minte si spirit, meditatia imbinata cu aroma betisoarelor parfumate ofera o cale spre liniste interioara in tumultul vietii moderne. Aceste betisoare, incarcate cu esenta naturii, creeaza o atmosfera propice meditatiei, facand legatura intre lumea fizica si cea spirituala, intre constient si subconstient. Folosirea lor inainte sau in timpul meditatiei poate amplifica experienta, concentrand mintea pe miros si facilitand atingerea unui spatiu mental calm. Exista o varietate larga de arome, fiecare cu beneficiile sale, oferind posibilitatea personalizarii experientei de meditatie in functie de nevoile si dorintele spirituale ale fiecaruia. Descoperirea betisoarelor parfumate potrivite este o calatorie personala, o parte integrala a explorarii meditative pentru autodescoperire si echilibru interior.


Citeste tot articolul
Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Descopera Armonia Interioara: Bolurile Cantatoare din Cristale pentru Echilibru si Vindecare


Citeste tot articolul
Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Puteti purta bijuterii din unul sau mai multe cristale din cele enumerate mai jos sau pur si simplu le puteti..
Citeste tot articolul
Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - este un calauzitor esential pentru oricine doreste sa exploreze adancimile propriei fiinte si sa deblocheze puterea vindecatoare a naturii prin pietre semipretioase.


Citeste tot articolul