Concept Tropic foloseste cookies pentru a tine minte faptul ca v-ati logat pe site si pentru a va putea stoca produsele in cosul de cumparaturi. De asemenea acestea vor colecta statistici anonime, pentru a va oferi si livra functii avansate si continut personalizat de marketing.
Pentru a va putea bucura de intreaga experienta ca vizitator Concept Tropic este necesar sa fiti de acord cu procesatori de date.

Calcit Verde - Calcit Fistic - Green Calcite - Pistachios Calcite

element bijuterii

Caracteristici ezoterice

Chakra - 4
Numar personal - 3
Zodie Europeana - Fecioara
Anotimp - Vara, Toamna
Remedii - antistres, iubire, creativitate
Perioada Calendaristica - 06 Mai, 06 Iun, 06 Iul

Caracteristicile Principale ale Calcitului Verde - Calcit Fistic - Green Calcite - Pistachios Calcite

 • Formula chimică: CaCO3
 • Nume chimic: Carbonat de calciu
 • Fractură: Romboidala, concoidală
 • Clasificarea în mineralogie: Carbonat
 • Sistem de cristalizare: Hexagonal
 • Duritate (Scara Mohs): 3
 • Gravitație specifică: 2,71
 • Culoare: Verde
 • Transparență: Translucidă la opacă
 • Locuri de extracție în lume: Mexic, Madagascar, Brazilia

Semnificația și legenda antică a Calcitului Verde - Calcit Fistic

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Green Calcite în limbajul internațional, este o piatră cu o istorie bogată și cu o simbolistică profundă. Mineralul acesta verde deschis, cu nuanțe ce variază de la translucid la opac, a fost valorificat în numeroase culturi antice datorită proprietăților sale unice și aspectului său îmbietor.

În tradițiile antice, Calcitul Verde era considerat o piatră a inimii și a vindecării. Se credea că aduce echilibru emoțional și ajută la eliberarea stresului acumulat. Calcitul Fistic era asociat cu renașterea și creșterea, încurajând deopotrivă abandonarea obiceiurilor vechi și nesănătoase și adoptarea unor noi perspective pozitive asupra vieții.

Legenda spune că Calcitul Verde era utilizat în ritualuri antice pentru a favoriza conexiunea cu natura și pentru a îmbunătăți fertilitatea pământului. În unele culturi, se credea că această piatră îi ajută pe oameni să se alinieze cu ritmurile naturii și ciclurile sale, fiind un aliat pentru agricultori și cei care lucrau pământul. Datorită culorii sale, care aduce aminte de mugurii verzi ai primăverii, este adesea asociată cu creșterea și vitalitatea.

Alte legende sugerează că Calcitul Verde avea o semnificație spirituală profundă, acordându-i-se puterea de a deschide și de a activa centrul energetic al inimii. Se credea că favorizează compasiunea și înțelegerea în relații, ajutând la rezolvarea conflictelor și la promovarea iertării.

În esență, Calcitul Verde este un simbol al renăscutului și al armoniei. Rezonând cu energia vindecătoare a naturii, este un totem pentru inimă și echilibru, care și astăzi este utilizat pentru a sprijini transformarea interioară și a aduce liniște și claritate sufletească celor care îl poartă sau îl folosesc în practicile lor spirituale.

Proprietățile spirituale și metafizice ale Calcitului Verde

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Pistachio Calcite, este o piatră cu proprietăți spirituale și metafizice adânc înrădăcinate în alchimia interioară a ființei umane. Cu nuanțele sale relaxante de verde, această piatră este adesea asociată cu regenerarea și revitalizarea energiei spirituale și emoționale ale indivizilor. Este o piatră care îmbunătățește eliberarea emoțională și facilitează transformarea personală prin promovarea unui sentiment de înnoire și deschidere la noi perspective.

În practicile spirituale, Calcitul Verde este recunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la echilibrarea emoțiilor și de a încuraja abandonarea obiceiurilor care nu mai sunt benefice. Se spune că această piatră susține eliberarea blocărilor energetice și stimularea creșterii spirituale, făcând-o ideală pentru meditație și sănătatea emoțională.

Metafizic, Calcitul Verde este adesea folosit pentru a curăța și energiza chakra inimii, centru care guvernează compasiunea, iertarea și acceptarea. Prin influența sa, se crede că poate atrage prosperitate și abundență și stimula creativitatea. De asemenea, este asociat cu amplificarea gândurilor pozitive și cu încurajarea unei dispoziții mai deschise și împăciuitoare.

Purificarea mentală este un alt beneficiu atribuit Calcitului Verde deoarece ajută la clarificarea ideilor și gândurilor încurajând rezolvarea pașnică a conflictelor interioare sau exterioare. Pe lângă acestea, se consideră că piatra poate facilita înțelegerea și aplicarea principiului de "fii aici și acum", ajutând la ancorarea în realitatea prezentului.

În esență, Calcitul Verde încorporează esența creșterii și învățării, făcându-l un aliat prețios pe calea căutării iluminării spirituale și a echilibrului emoțional.

Proprietățile fizice și de vindecare

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Pistachios Calcite, este o piatră semiprețioasă apreciată nu doar pentru nuanta sa calmantă, ci și pentru proprietățile sale de vindecare. Piatra este asociată cu chakra inimii și se spune că are o influență benefică asupra abilității de a ierta și de a vindeca emoțional. Este purtătorul armoniei și al echilibrului în suflet, ajutându-ne să ne eliberăm de vechile modele de gândire și să adoptăm perspectiva inovatoare necesară pentru creșterea personală.

Din punct de vedere fizic, Calcitul Verde este recunoscut pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, accelerând recuperarea după boală sau infecție. Se crede că amplifică vitalitatea și energia, fiind de ajutor în situațiile de epuizare sau oboseală. Este adesea folosit pentru a susține vindecarea rapidă a rănilor și pentru a îmbunătăți absorbția mineralelor în oase, ajutând astfel la întărirea lor.

În terapia cu cristale, Calcitul Verde este folosit pentru a facilita eliberarea de convingerile limitative și pentru a stimula schimbarea pozitivă. Se spune că această piatră are proprietăți calmate care atenuează anxietatea și reduc stresul, conducând la o stare de bine și relaxare profundă. Prin echilibrarea emoțiilor, acreditatele proprietăți ale calcitului verde pot asista în procesele de vindecare mentală și emoțională.

De asemenea, este cunoscut că ajută la detoxifierea organismului și la îmbunătățirea funcției ficatului, promovând astfel curățarea internă și revitalizarea. Datorită acestei calități de purificare, multe persoane aleg să păstreze această piatră în apropiere când încearcă să renunțe la obiceiurile nesănătoase sau când doresc să înceapă un nou capitol mai sănătos în viața lor.

Proprietățile de vindecare emoțională

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Pistachio Calcite, este o piatră cu o energie blândă și curative care rezonă cu chakra inimii. Este adesea folosit pentru a echilibra emoțiile și pentru a oferi o senzație de pace și reînnoire emoțională. Fiind asociat cu inima, favorizează iertarea, compasiunea și înțelegerea în relațiile interpersonale.

Unul dintre aspectele cele mai valorifice ale Calcitului Verde este capacitatea sa de a disipa energiile negative acumulate la nivel emoțional. Prin purificarea și reenergizarea aurei, această piatră ajută la detoxifierea emoțională și la stabilirea unui echilibru afectiv. Este deosebit de util pentru cei care trec prin schimbări sau tranziții în viața lor, oferind suport în vindecarea rănilor emoționale și în depășirea obstacolelor psihologice.

Calcitul Verde stimulează o deschidere pentru noi perspective și încurajează eliberarea vechilor modele de gândire care pot inhiba creșterea personală. De asemenea, este un catalizator pentru eliberarea blocajelor emoționale care pot impiedica exprimarea autentică sau manifestarea intențiilor pozitive. Pentru cei care practică meditația sau alte practici spirituale, Calcitul Verde poate facilita o conexiune profundă cu sinele superior și cu îndrumarea interioară.

În concluzie, utilizarea Calcitului Verde poate fi un pas înainte pe calea vindecării emoționale, oferind o ancoră de stabilitate în timpurile tulburi și o sursă de consolare și revitalizare a sufletului în momentele de nevoie.

Amulete și talismane

De-a lungul timpului, pietrele prețioase au fost încărcate cu semnificații și puteri, fiind folosite ca amulete și talismane pentru protecție, noroc și vindecare. Un astfel de mineral reverențiat pentru proprietățile sale metafizice este Calcitul Verde, cunoscut și sub denumirea de Calcit Fistic sau Green Calcite.

Calcitul Verde - Amuleta echilibrului și regenerării

Calcitul Verde este adesea asociat cu rejuvenarea și revitalizarea energiei personale. Acest mineral este credincios a contribui la eliberarea blocajelor emoționale, facilitând astfel un flux energetic echilibrat și o stare de bine. Este cunoscut pentru proprietățile sale de armonizare și echilibrare a inimii, fiind un aliat în vindecarea emoțională.

Pe lângă beneficiile emoționale, Calcitul Verde este considerat un stimulator puternic pentru sistemul imunitar, ajutând la detoxifierea și revitalizarea organismului. Purtați ca amuletă sau talisman, se crede că acest mineral amplifică energia vindecătoare și aduce o stare generală de sănătate și vitalitate.

În meditație, Calcitul Verde este folosit pentru a accesa intuitiv înțelepciunea inimii. El facilitează liniștea interioară și oferă asistență în descoperirea unor perspective noi și a unor soluții creative. De asemenea, este folosit pentru a atrage prosperitate și abundență prin deschiderea inimii către primire și gratitudine.

În aliniere cu vibrațiile sale calme și vindecătoare, se recomandă plasarea Calcitului Verde în spații de locuit sau de muncă pentru a încuraja un mediu de lucru calm și productiv. Este un talisman pentru pace, oferind un scut împotriva energiilor discordante și a stresului.

În concluzie, Calcitul Verde este o piatră a regenerării și echilibrului, un ajutor spiritual prețuit pentru capacitatea sa de a elibera vechile modele și de a încuraja o nouă creștere. Pentru cei care caută un catalizator pentru schimbare pozitivă și vindecare, Calcitul Verde se prezintă ca un tovarăș ideal.

Vindecarea Chakrelor și Echilibrarea Energiei cu Calcit Verde

Calcitul verde, cunoscut și sub denumirea de calcit fistic sau pistachio calcite, este o piatră îmbibată cu vibrații calmante și revitalizante. În universul vindecării chakrelor, această piatră minunată este legată în mod special de chakra inimii (Anahata), centrul energetic al compasiunii, afinății și iubirii necondiționate. Prin echilibrarea chakrei inimii, calcitul verde ajută la dizolvarea emoțiilor reprimate și la facilitarea însănătoșirii emoționale.

În tradițiile spirituale care acordă o atenție deosebită subtilităților energetice ale corpului, calcitul verde este folosit ca un instrument de purificare a energiei. Se crede că acesta asistă în eliminarea energiilor stagnante din corp și înmodularea fluxului energetic pentru a redobândi un echilibru afectiv. Capacitatea sa de a ajuta la eliberarea anxietăților face din calcit verde o alegere înțeleaptă pentru cei care caută să depășească mentalitățile și pattern-urile limitative.

Practicantii de vindecare prin pietre pretioase îl valorifică pe calcitul verde pentru abilitatea sa de a înlesni o stare de receptivitate și relaxare. Acesta este deosebit de util în meditații ori în sesiuni de terapie prin care se urmărește creșterea autoacceptării și a iertării. Se spune că energia verde și hrănitoare a calcitului activează și stimulează creșterea personală, permițând individului să se conecteze mai profund cu natura și cu sine însuși.

În utilizarea practică, se poate așeza calcitul verde peste chakra inimii în timpul meditației sau purta o piesă ca bijuterie pentru a menține contactul permanent cu energia sa blândă. Prin acest mod, se susține că piatra ajută la menținerea echilibrului emoțional, amplificând bunăstarea și promovând o pace interioară dătătoare de viață.

Asociere cu Feng Shui

Feng Shui, o artă ancestrală chineză a aranjării spațiului pentru a promova fluxul armonios de energie, sau Chi, valorifică în mod deosebit proprietățile naturale ale cristalelor și pietrelor semiprețioase. Calcitul Verde, cunoscut și sub denumirea de Calcit Fistic sau Green Calcite, este una dintre aceste pietre prețuite pentru vibrațiile sale blânde și efectele benefice în practicile Feng Shui.

În tradiția Feng Shui, Calcitul Verde este asociat cu zona de creștere și dezvoltare, governată de elementul lemn. Datorită culorii sale, care aduce aminte de verdețea primăvară și de prospețime, este considerat a avea o influență revitalizantă și purificatoare. Este utilizat adesea pentru a stimula schimbarea și pentru a ajuta la depășirea stagnărilor emoționale sau mentale.

Asezarea unui Calcit Verde într-un mediu de lucru sau acasă poate facilita o mai bună gestionare a stresului și poate contribui la o stare de calm și echilibru emoțional. Este recomandat a fi plasat în spațiile de studiu sau de muncă pentru a crește agerimea mintală și pentru a sprijini concentrarea. În dormitor, poate favoriza odihna și relaxarea, îndepărtând energiile negative acumulate în timpul zilei.

Utilizarea Calcitului Verde conform principiilor Feng Shui poate ajuta, de asemenea, la armonizarea relațiilor interpersonale, invitând compasiunea și înțelegerea în interacțiunile cu cei din jur. Pe harta Feng Shui a locuinței, Bagua, acesta poate fi poziționat în sectorul dedicat sănătății și familiei pentru a susține energetica acestor aspecte vitale ale vieții.

Oferind o simbioză între proprietățile curative ale cristalelor și vechi înțelepciune Feng Shui, Calcitul Verde devine un aliat prețios în căutarea bunăstării și a echilibrului în viață.

Asociere cu cele 5 elemente

În multe tradiții ezoterice, pietrele prețioase și semiprețioase sunt asociate cu elementele fundamentale ale existenței noastre. Această corelație este menită să ne ajute să înțelegem mai bine energia inerentă fiecărui mineral și potențialul său de vindecare și echilibrare energetică. Calcitul verde, cunoscut și sub numele de calcit fistic sau green calcite, oferă o exemplificație clară a acestei asocieri.

Calcitul verde este adesea asociat cu elementul Apă. Energiei blânde și purificatoare a apei i se atribuie capacitatea de a curăța și revigora nu doar pe nivel fizic, ci și energetic. Asemenea acestui element fluid, calcitul verde este considerat a fi un cristal care oferă relaxare emoțională, ajutând la eliminarea rigidității și la promovarea adaptabilității și fluxului liber al energiei. Susține procesul de eliberare a emoțiilor reținute și facilitează tranzițiile și schimbările într-o manieră suavă. Este un aliat de încredere în procesele de vindecare, ajutând la restabilirea echilibrului între minte, corp și spirit.

Această piatră este, de asemenea, conectată cu elementul Pământ, fiind utilă în ancorarea energiilor și în crearea unui sentiment de stabilitate și siguranță. Prin această dublă conexiune cu elemento Apă și Pământ, calcitul verde devine un instrument deosebit de eficient în meditație și practici terapeutice, contribuind la revitalizarea energiei vitale și suport în creșterea personală și spirituală.

Asociere cu planete

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Green Calcite, este o piatră semiprețioasă cu o conexiune profundă cu natura și energia vitală a Pământului. Asociat în mod tradițional cu planeta Venus, calcitul verde este considerat a fi un puternic amplificator al energiei inimii și al bunăstării emoționale. Venus, planeta iubirii, frumuseții și plăcerii, accentuează armonia și echilibrul aduse de acest minunat cristal. Prin vibratia sa calmantă și liniștitoare, calcitul verde sprijină rezolvarea blocajelor emoționale și facilitează reînnoirea și creșterea spirituală.

Piatra este, de asemenea, legată de chakra inimii, centrul energetic asociat cu compasiunea și afectivitatea. Prin stimularea acestei chakre, calcitul verde încurajează exprimarea liberă a sentimentelor și ajută la atenuarea stresului și tensiunilor care pot afecta starea de spirit și relațiile interpersonale. Asocierea sa cu Venus amplifică capacitatea de a trăi și a participa cu bucurie la viață, deschizând inima pentru a primi și a oferi iubire necondiționată.

Prin culoarea sa verde ce reflectă vegetația și vitalitatea naturii, calcitul verde este recunoscut și pentru legătura sa cu abundența și prosperitatea. În această lumină, piatra poate servi ca un instrument de manifestare, ajutând indivizii să atragă succes și bogăție în viața lor. În concluzie, energia pozitivă a calcitului verde, îmbrățișată de influența binefăcătoare a planetei Venus, îl face un aliat prețios în călătoria către echilibrul emoțional și prosperitate.

Cele mai bune combinații

Calcitul Verde, de asemenea cunoscut sub denumirea de Calcit Fistic sau Green Calcite, este o piatră ce emană energie de vindecare și echilibrare. Revered pentru abilitatea sa de a aduce armonie și eliberare emoțională, acest cristal este eficient atunci când este folosit în combinație cu alte pietre pentru a intensifica și extinde proprietățile sale curative. Iată câteva dintre cele mai potrivite combinații cu Calcit Verde:

Calcit Verde și Cuarț Clar
Cuarțul Clar este cunoscut ca „maestrul vindecător” și amplificator de energie. Când este combinat cu Calcit Verde, această pereche ajută la maximizarea fluxului de energie pozitivă și la îmbunătățirea clarității mentale. Acest duo poate fi deosebit de benefic pentru cei care lucrează la îmbunătățirea deciziilor și la creșterea motivației.

Calcit Verde și Rodocrozit
Rodocrozitul este adesea asociat cu vindecarea emoțională și cu cultivarea unei atitudini pozitive. În combinație cu Calcit Verde, contribuie la reducerea anxietății și stresului. Rodocrozitul amplifică capacitățile de auto-vindecare ale Calcitului Verde, facilitând eliberarea de blocaje emoționale și promovând iertarea.

Calcit Verde și Malachit
Malachitul este o piatră puternică de protecție, cunoscută pentru capacitatea sa de a absorbi energiile negative. Calcitul Verde combinat cu Malachit creează un scut de apărare împotriva negativității, în timp ce susține creșterea și dezvoltarea personală. Aceasta combinație fortifică rezistența în fața dificultăților și accelerează procesul de transformare personală.

Calcit Verde și Citrin
Citrinul, adesea asociat cu abundența și prosperitatea, când este alăturat Calcitului Verde, contribuie la atragerea succesului și la creșterea încrederii de sine. Acest cuplu echilibrează emoțional și stimulează pozitivismul, favorizând o stare de bine generală și deschiderea spre noi oportunități.

Fiecare combinație de cristale menționată aici traversează câmpuri energetice diferite, îmbunătățindu-și reciproc proprietățile și oferindu-ne unelte puternice pentru autocunoaștere, vindecare și evoluție spirituală.

La loc de muncă

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Pistachios Calcite, este o piatră semiprețioasă care emană o energie calmantă și revitalizantă, ideala pentru medii de lucru dinamice. În colocviul spiritual, această gemă este asociată cu centrul energetic al inimii și promovează vindecarea emoțională și eliberarea blocurilor energetice care pot împiedica progresul profesional.

Având în vedere proprietățile sale de echilibrare și purificare, Calcitul Verde este folosit adesea pentru a înlătura stagnarea și pentru a facilita tranziția spre un flux de lucru mai eficient. Așezarea acestei pietre în spațiul de lucru poate ajuta la reducerea tensiunilor, îmbunătățind astfel dialogul și cooperarea dintre colegi. De asemenea, se crede că stimulează inovația și creativitatea, inspirând noi idei și abordări în rezolvarea sarcinilor de zi cu zi.

Calcitul Verde este, de asemenea, asociat cu prosperitatea și abundența, ceea ce îl face un companion prețios pentru cei care își propun să își mărească potențialul de câștig. Se spune că acest cristal armonizează intențiile individuale cu energiile înconjurătoare, atrăgând succesul şi favorizând o atmosferă de generozitate și recunoștință.

Purtarea sau plasarea acestei pietre în spații în care se ia decizii financiare sau strategice poate spori claritatea mentală și poate asigura un sentiment de stabilitate, asistând în abordarea problemelor cu o perspectivă calmă și rațională.

Afirmație

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Green Calcite, este o piatră minunată pentru echilibrarea și calmarea emoțiilor. Afirmația asociată cu această gemă este: "Eu sunt în armonie cu fluxul vieții și mă adaptez cu ușurință la schimbări, îmbrățișând creșterea personală cu inima deschisă." Meditația cu Calcitul Verde poate ajuta la deschiderea inimii pentru a experimenta iubirea universală și la consolidarea capacității de a lăsa în urmă vechile modele de gândire, facilitând astfel tranziția spre o perspectivă mai pozitivă și împlinitoare. Această piatră stimulează recuperarea echilibrului mental și emoțional, promovând o stare de bine și relaxare.

Calcit Verde - Piatră a Echilibrului Emoțional și al Vindecării

Calcitul Verde, cunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Pistachios Calcite, este o piatră semnificativă în lumea cristaloterapiei, având o energie blândă și purificatoare. Acest minunat cristal de culoare verde pastelat are capacitatea de a aduce armonie și echilibru în sfera emoțională, calmează mintea agitată și încurajează libertatea și deschiderea spre schimbare.

Caracteristici ale Calcitului Verde:

 • Echilibrare Emotională: Calcitul Verde este puternic conectat cu chakra inimii, deschizând poarta pentru vindecarea emoțională și pentru eliberarea sentimentelor reprimate.
 • Vindecare Fizică: Se crede că acest cristal are proprietăți anti-inflamatorii și de stimulare a sistemului imunitar, fiind folosit pentru a sprijini procesele de recuperare fizică.
 • Tranquilizare: Energiile sale liniștitoare pot fi utile în a depăși rigiditatea mentală și rezistența la schimbare, promovând astfel adaptabilitatea și acceptarea.
 • Prosperitate și Abundență: Calcitul Verde este considerat a fi o piatră a prosperității, atrăgând abundență și succes în afaceri sau la locul de muncă.
 • Purificare Energetică: Are capacitatea de a curăța energia negativă dintr-un spațiu și de a o înlocui cu vibrații pozitive, generând astfel un mediu armonios.

Utilizări Spirituale:

În practica spirituală, Calcitul Verde este folosit pentru meditație, deoarece încurajează liniștea interioară și deschiderea către intuiție. Este un instrument excelent pentru explorarea propriei conștiințe și pentru găsirea păcii interne într-o lume agitată.

Cum să Utilizați Calcitul Verde:

 • Plasați-l în locuri unde petreceți mult timp pentru a beneficia de efectele sale de curățare și calmare.
 • Țineți-l în mână sau purtați-l pe corp ca bijuterie pentru a vă conecta la energia sa vindecătoare pe parcursul zilei.
 • Utilizați-l în timpul sesiunilor de terapie cu cristale, așezându-l pe chakra inimii pentru a stimula vindecarea emoțională.

Cu o prezență blândă, însă profund transformatoare, Calcitul Verde este un aliat de nădejde pentru cei care caută echilibrare și regenerare în viața lor. Acest cristal unic vă îmbogățește experiența spirituală și susține dezvoltarea personală, invitând lumina și creșterea în tot ceea ce faceți.

Cum să-l programez?

Pentru a programa un Calcit Verde, recunoscut și sub numele de Calcit Fistic sau Green Calcite, procesul implică câteva pași simpli, dar profunzi, care trebuie urmați cu atenție și intenție. Înainte de a începe, asigurați-vă că sunteți într-un spațiu liniștit și că nu veți fi deranjat pentru a păstra energia cât mai pură și concentrată posibil.

 1. Începeți prin curățarea Calcitului Verde de orice energii precedente. Acest lucru se poate realiza prin clătirea pietrei sub apă curentă rece, expunerea la fumul de salvie sau albatrui, sau chiar pur și simplu lăsând-o în lumina soarelui sau a lunii pentru câteva ore.
 2. Odată curățat, țineți Calcitul Verde în mâinile dvs., preferabil în mâna dominantă, pentru a începe procesul de programare. Închideți ochii și respirați adânc de câteva ori pentru a vă centra și a vă alinia energia cu cea a pietrei.
 3. Concentrați-vă atenția pe intenția pe care doriți să o setați. Calcitul Verde este cunoscut pentru proprietățile sale de relaxare și revitalizare. Este adesea folosit pentru eliberarea blocajelor emoționale și pentru a încuraja o perspectivă pozitivă.
 4. Formulați o intenție clară sau o afirmație. De exemplu, puteți spune: "Eu programez acest Calcit Verde să-mi aducă liniște interioară și să deschidă calea pentru o nouă creștere personală". Repetați afirmația de câteva ori în timp ce vizualizați cum lumina verde a pietrei se intensifică cu fiecare repetare, absorbând intenția voastră.
 5. Odată ce simțiți că piatra a absorbit complet energia intenției, încheiați procesul de programare cu gratitudine, mulțumind Calcitului Verde pentru ajutorul și suportul său. Păstrați-l într-un loc sigur și privit adesea, pentru a vă reaminti de intenția setată.

Rețineți că programarea Calcitului Verde este un proces spiritual personal, care poate varia de la o persoană la alta. Fiți deschiși la ghidarea intuiției voastre și permiteți pietrei să lucreze în armonie cu propria voastră energie unică.

Întrebări frecvente(FAQ) despre Calcit Verde - Calcit Fistic - Green Calcite - Pistachios Calcite

Ce este Calcitul Verde și cum se formează?

Calcitul Verde, de asemenea cunoscut sub numele de Calcit Fistic, este o varietate de calcit, care este un mineral de carbonat de calciu. Se formează în general prin precipitarea carbonatului de calciu în soluțiile subterane sau în lacurile bogate în calcar. De asemenea, poate rezulta din alterarea fizică sau chimică a calcarelor deja existente. Culoarea sa verde distinctivă poate proveni din impurități minore de minerale precum clorit, malachit sau alte oxizi de fier.

Care sunt proprietățile metafizice ale Calcitului Verde?

Calcitul Verde este asociat adesea cu deschiderea și vindecarea chakrei inimii. Se crede că promovează eliberarea emoțională și echilibrul, facilitând înțelegerea emoțiilor proprii și îmbunătățirea compasiunii și iertării. Acest mineral este utilizat și pentru a stimula creșterea personală și pentru a asista în depășirea obstacolelor mentale sau fizice.

Cum se poate curăța și încărca Calcitul Verde?

Pentru a curăța Calcitul Verde, se recomandă a-l ține sub apă curgătoare pentru a îndepărta energia negativă. Se poate de asemenea lăsa pe o pernă de ametist sau într-un bol cântător pentru curățare energetică. Pentru încărcare, plasarea pietrei în lumina lunii în timpul unei luni pline sau expunerea la lumina soarelui pentru scurt timp poate revitaliza proprietățile sale metafizice.

În ce modalități poate fi utilizat Calcitul Verde în lucrul spiritual?

Calcitul Verde poate fi folosit în meditație, așezându-l pe chakra inimii pentru a facilita o deschidere emoțională și o legătură cu energia inimii. De asemenea, poate fi purtată ca bijuterie pentru a beneficia de energia sa calmantă pe parcursul zilei și a promova vindecarea emoțională. Este folosit și în reiki sau în alte terapii energetice pentru echilibrarea energetică și îndepărtarea blocajelor.

De unde se poate achiziționa Calcit Verde autentic?

Calcitul Verde poate fi achiziționat de la comercianți de cristale și pietre semiprețioase, târguri de minerale, magazine specializate sau vânzători online cu renume. Este important să solicitați informații despre originea pietrei și să vă asigurați că provine din surse etice și responsabile din punct de vedere ecologic.

Produse pentru Calcit Verde - Calcit Fistic - Green Calcite - Pistachios Calcite

Compara Calcit Verde Mineral Natural Brut - 26-36 x 22-28 mm - (XL) - 1 Buc Calcit Verde Mineral Natural Brut - 26-36 x 22-28 mm - (XL) - 1 Buc

Calcit verde mineral natural brut - 26-36 x 22-28 mm - (xl) - 1 buc

8,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Calcit Lemurian Verde Margele Pietre Semipretioase Rotund - 12 mm Calcit Lemurian Verde Margele Pietre Semipretioase Rotund - 12 mm

Calcit lemurian verde margele pietre semipretioase rotund - 12 mm

92,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Calcit Verde Mineral Natural Brut - 30-36 x 11-18 mm - (XL) - 1 Buc Calcit Verde Mineral Natural Brut - 30-36 x 11-18 mm - (XL) - 1 Buc

Calcit verde mineral natural brut - 30-36 x 11-18 mm - (xl) - 1 buc

5,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cristal natural Calcit Verde brut Aprox. 60 x 45 mm ( XL ) - 1 Buc Cristal natural Calcit Verde brut Aprox. 60 x 45 mm ( XL ) - 1 Buc

Cristal natural calcit verde brut aprox. 60 x 45 mm ( xl ) - 1 buc

85,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cristal Natural Calcit Verde Brut Aprox. 27 x 16 mm ( S ) - 1 Buc Cristal Natural Calcit Verde Brut Aprox. 27 x 16 mm ( S ) - 1 Buc

Cristal natural calcit verde brut aprox. 27 x 16 mm ( s ) - 1 buc

6,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cristal Natural Calcit Verde Brut Aprox. 45 x 22 mm ( L ) - 1 Buc Cristal Natural Calcit Verde Brut Aprox. 45 x 22 mm ( L ) - 1 Buc

Cristal natural calcit verde brut aprox. 45 x 22 mm ( l ) - 1 buc

12,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Cristal Natural Calcit Verde Brut Aprox. 35 x 18 mm ( M ) - 1 Buc Cristal Natural Calcit Verde Brut Aprox. 35 x 18 mm ( M ) - 1 Buc

Cristal natural calcit verde brut aprox. 35 x 18 mm ( m ) - 1 buc

8,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite
Compara Calcit Lemurian Verde Margele pentru Bijuterii Rotunde 8 mm Calcit Lemurian Verde Margele pentru Bijuterii Rotunde 8 mm

Calcit lemurian verde margele pentru bijuterii rotunde 8 mm

55,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Calcit Lemurian Verde rotund 6 mm Calcit Lemurian Verde rotund 6 mm

Calcit lemurian verde rotund 6 mm

26,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Calcit Lemurian Verde rotund 8 mm Calcit Lemurian Verde rotund 8 mm

Calcit lemurian verde rotund 8 mm

45,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Calcit Lemurian Verde Rotund 10 mm Calcit Lemurian Verde Rotund 10 mm

Calcit lemurian verde rotund 10 mm

59,00 Lei Stoc Epuizat Adauga la favorite
Compara Sfera Calcit verde (colorat) si Fosforescent 120 x 120 mm - UNICAT Sfera Calcit verde (colorat) si Fosforescent 120 x 120 mm - UNICAT

Sfera calcit verde (colorat) si fosforescent 120 x 120 mm - unicat

400,00 Lei In curand Adauga la favorite
Compara Bratara Calcit Lemurian Natural - Diametru 52 mm - Rotunda - 7x7 mm - 1 Buc Bratara Calcit Lemurian Natural - Diametru 52 mm - Rotunda - 7x7 mm - 1 Buc

Bratara calcit lemurian natural - diametru 52 mm - rotunda - 7x7 mm - 1 buc

49,00 Lei Adauga in cos
Adauga la favorite

Articole BLOG

Betisoare Energetice

Betisoare Energetice

In cautarea echilibrului dintre corp, minte si spirit, meditatia imbinata cu aroma betisoarelor parfumate ofera o cale spre liniste interioara in tumultul vietii moderne. Aceste betisoare, incarcate cu esenta naturii, creeaza o atmosfera propice meditatiei, facand legatura intre lumea fizica si cea spirituala, intre constient si subconstient. Folosirea lor inainte sau in timpul meditatiei poate amplifica experienta, concentrand mintea pe miros si facilitand atingerea unui spatiu mental calm. Exista o varietate larga de arome, fiecare cu beneficiile sale, oferind posibilitatea personalizarii experientei de meditatie in functie de nevoile si dorintele spirituale ale fiecaruia. Descoperirea betisoarelor parfumate potrivite este o calatorie personala, o parte integrala a explorarii meditative pentru autodescoperire si echilibru interior.


Citeste tot articolul
Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Armonie si Echilibru: Cum Bolurile de Cristal Transforma Meditatia si Relaxarea

Descopera Armonia Interioara: Bolurile Cantatoare din Cristale pentru Echilibru si Vindecare


Citeste tot articolul
Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Cristale recomandate pentru atenuarea efectelor..

Puteti purta bijuterii din unul sau mai multe cristale din cele enumerate mai jos sau pur si simplu le puteti..
Citeste tot articolul
Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - Ghid Complet

Conexiunea dintre Chakre si Pietrele Semipretioase - este un calauzitor esential pentru oricine doreste sa exploreze adancimile propriei fiinte si sa deblocheze puterea vindecatoare a naturii prin pietre semipretioase.


Citeste tot articolul